Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Rigatoni με ελιές και καλαμπόκι

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF





Κάνει τη διαφορά στη γεύση



Υλικά:




  • Rigatoni - 1 πακέτο

  • Ντοματοπολτός - 1 1/2 κουταλιά της σούπας

  • Ψιλοκομμένο ντοματάκι - 2 κουταλιές της σούπας

  • Ελιές - 2 κουταλιές της σούπας ροδέλες

  • Καλαμπόκι - 1 ποτήρι νερού βρασμένο

  • Κρεμμύδι ξερό - 1 ψιλοκομμένο

  • Δάφνη - 1 φύλλο

  • Πάπρικα - 1/2 κουταλάκι γλυκού πικάντικη

  • Αλάτι - πιπέρι -

  • Ελαιόλαδο - 1 1/2 κουταλιά της σούπας

  • Νερό - 2 ποτήρια και ίσως χρειαστεί κι άλλο

  • Βούτυρο - 1 κουταλάκι γλυκού ή ελαιόλαδο


Οδηγίες:



Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει για να σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τις ελιές και το καλαμπόκι (το οποίο το έχουμε βράσει) και τα σοτάρουμε να ανακατευτούν με το κρεμμυδάκι.

Ρίχνουμε τον ντοματοπολτό και τα ντοματάκια, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και το νερό και ανακατεύουμε καλά.

Στην συνέχεια ρίχνουμε την πάπρικα και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει. Το παρακολουθούμε άνα τακτά χρονικά διαστήματα γιατί ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νεράκι.

Δεν θέλουμε η σάλτσα μας να είναι πολύ ζουμερή αλλά ούτε και πολύ σφιχτή.

Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα rigatoni ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί και ανάλογα το γούστο του καθενός.

Αφού βράσουν τα μακαρόνια μας τα αδειάζουμε σε μια τρυπητή να στραγγίξουν, ρίχνουμε ένα κουταλάκι γλυκού βούτυρο στην κατσαρόλα ή ένα κουταλάκι ελαιόλαδο, βάζουμε πάλι τα rigatoni στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το βούτυρο ή το ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε σε πιάτο τα rigatoni και από πάνω περιχύνουμε με την σάλτσα μας.

Πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο ότι προτιμάει ο καθένας.



chefoulis



Το είδαμε: εδώ

Share
Loading