Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΥΠΕΚΑ: οι κατευθύνσεις της νέας ηγεσίας – Ενέργεια, απασχόληση και αγροτικά προϊόντα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

post thumbnail


Αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια για ανασυγκρότηση της Ελλάδας και υπόδειγμα για τα υπόλοιπα υπουργεία φιλοδοξεί να καταστήσει το ΥΠΕΚΑ ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.


Όπως δήλωσε ο νέος υπουργός κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον απερχόμενο υπουργό Ευάγγελο Λιβιεράτο, μεγάλος στόχος του ΥΠΕΚΑ πρέπει να είναι η ανάπτυξη που δημιουργεί θέσεις εργασίας με στόχο την καταπολέμηση του μείζονος προβλήματος της ανεργίας.


Ως πρώτο πυλώνα των πολιτικών που θα προωθήσει από τη νέα του θέση, ο Γιάννης Μανιάτης ανέφερε την ανάπτυξη που στηρίζεται στην αειφορία, στην βιωσιμότητα και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.


Ως δεύτερο πυλώνα κατονόμασε τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και με την ενίσχυση ενός δικτύου κοινωνικής ασφάλειας, έτσι ώστε ο πολίτης να μην αισθάνεται ανυπεράσπιστος.


Και τέλος, όπως επεσήμανε ο κ. Μανιάτης, τρίτος πυλώνας όλης της πολιτικής, όλης της Κυβέρνησης και ολόκληρης της χώρας, πρέπει να είναι η ενδυνάμωση και θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών μας.


—Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και υποσιτισμός


Ο Γιάννης Μανιάτης έκανε ειδική μνεία στο ρόλο που διαδραμάτισε στο παρελθόν στην έρευνα των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και σημείωσε ότι δεν πρόκειται να είναι “υπουργός των Υδρογονανθράκων, μα και Υπουργός του κτηματολογίου, των αγωγών, των δασών, των νερών, των θεμάτων για τα αυθαίρετα, των σχεδίων πόλεων, της χωροταξίας”.


Όπως είπε χαρακτηριστικά “ουσιαστικά, ο Υπουργός οφείλει να είναι Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και, το ξεχασμένο, Κλιματικής Αλλαγής”.


“Οφείλουμε ως χώρα του ευρωπαϊκού νότου να συνειδητοποιήσουμε ποιες είναι οι μεγάλες υπερεθνικές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Και αυτή τη στιγμή, ο ευρωπαϊκός νότος έχει τη μεγάλη πρόκληση να συμβάλει, σε όσο βαθμό μπορεί, στην επίλυση και του μεγάλου επισιτιστικού προβλήματος που έρχεται οσονούπω, τα επόμενα χρόνια, στη Γηραιά Ήπειρο, η οποία έχει διαμορφώσει μια κοινή αγροτική πολιτική στηριγμένη σε επιδοτήσεις στο πώς να θάβουμε τα προϊόντα. Αλλά τώρα πια, πρέπει να συνειδητοποιήσει πως χρειαζόμαστε οριζόντιες πολιτικές για την παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, που θα μπορέσουν να στηρίξουν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Κι εμείς, εδώ σε αυτό το Υπουργείο, έχουμε μεγάλο ρόλο να παίξουμε” είπε ο κ. Μανιάτης.


econews




Το είδαμε: εδώ

Share
Loading