Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η Καλιφόρνια διατάζει την αναστολή εκτελέσεως του Bitcoin Foundation

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Σύμφωνα με την Forbs, το Τμήμα Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων της Καλιφόρνια έχει εκδώσει διαταγή παύσης και επιστολή παράλειψης προς το Ίδρυμα Bitcoin, για «δήθεν εμπλοκή στον κλάδο μεταφοράς χρημάτων χωρίς άδεια ή κατάλληλη εξουσιοδότηση.» Η είδηση ήρθε αφότου η Bitcoin πραγματοποίησε το συνέδριο «Το μέλλον των πληρωμών», στο Σαν Χοσέ τον περασμένο μήνα. (Τα στοιχεία της άδειας είναι διαθέσιμα στο CA.gov και η Forbes τοποθέτησε τη διαταγή παύσης και την επιστολή παράλειψης στο Scribd.)


Αν διαπιστωθεί παράβαση, οι ποινές κυμαίνονται από 1.000 έως 2.500 δολάρια ανά ημέρα που πραγματοποιήθηκε παραβίαση και ποινική δίωση (η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετα πρόστιμα και ενδεχομένως φυλάκιση).


Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο, επίσης είναι κακούργημα η συμμετοχή στον κλάδο μεταφοράς χρημάτων, χωρίς την κατάλληλη άδεια από το κράτος ή χωρίς την εγγραφή στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Οι κυρώσεις αυτού του νόμου θα μπορούσαν να είναι έως και πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 250.000 δολάρια.





Το είδαμε: εδώ

Share
Loading