Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Σκουριές Χαλκιδικής: “δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους κατοίκους” λένε οι αστυνομικοί

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

post thumbnail


Διαμαρτυρία για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική πραγματοποίησαν αστυνομικοί μπροστά στην Αστυνομική Διεύθυνση στον Πολύγυρο Χαλκιδικής διαμαρτυρόμενοι για τον τραυματισμό 27χρονου συναδέλφου τους κατά τα πρόσφατα επεισόδια.


Όπως αποκάλυψε στο ΑΜΠΕ, ο ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), Θεόφιλος Παπαδάκης κάθε μέρα μεταβαίνουν στις Σκουριές Χαλκιδικής εβδομήντα έως ογδόντα αστυνομικοί για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων εξόρυξης χρυσού.


Πέραν του κόστους μετακίνησης που ανέρχεται σε 1500 Ευρώ ανά διμοιρία καθημερινά, αποδυναμώνεται η αστυνόμευση άλλων περιοχών της Περιφέρειας.


Οι αστυνομικοί διεμήνυσαν προς τους κατοίκους των Σκουριών ότι “δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μαζί τους” και ζήτησαν την απόσπαση μόνιμου προσωπικού στην περιοχή.


Μάλιστα έκαναν λόγο για πολιτικό θέμα που αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης κι όχι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ τόνισαν ότι η επένδυση δεν μπορεί να προχωρήσει υπό καθεστώς αστυνομοκρατίας.


Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία συνδικαλιστών των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας.


Οι συνδικαλιστές, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής.




Το είδαμε: εδώ

Share
Loading