Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Επαναστατική τεχνολογία «Plug-in Hybrid» μειώνει ως και 70% την κατανάλωση καυσίμου

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

post thumbnail


Toyota-Prius-Plug-in-Hybrid Μεγάλη μείωση στην κατανάλωση καυσίμου εξασφαλίζουν τα οχήματα τεχνολογίας Plug-in Hybrid, όπως προέκυψε από δοκιμές στο μοντέλο Prius της Toyota.


Οι δοκιμές διεξήχθησαν στο Στρασβούργο, όπου για τρία χρόνια 70 αυτοκίνητα Prius Plug-in Hybrid κυκλοφορούσαν στους δρόμους της πόλης διανύοντας συνολικά τέσσερα εκατομμύρια χιλιόμετρα.


Από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τα 145 σημεία φόρτισης προέκυψε ότι με συχνότητα φόρτισης 1,1 φορές την ημέρα για τρία χρόνια τα υβριδικά οχήματα εξασφαλίζουν μείωση κατανάλωσης καυσίμου 46% συγκριτικά με τα βενζινοκίνητα οχήματα αντίστοιχου μεγέθους.


Ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών, υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ φόρτισης και κατανάλωσης καυσίμου, αφού αν η συχνότητα φόρτισης αυξηθεί στις 1,6 φορές ημερησίως επιτυγχάνεται μείωση καυσίμου ως και 70% συγκριτικά με τα βενζινοκίνητα οχήματα, κάτι που συνεπάγεται εξοικονόμηση περίπου 1.400 ευρώ ετησίως.


Άλλα σημαντικά ευρήματα από τις δοκιμές είναι ότι οι επαναφορτίσεις γίνονται σε ποσοστό 60% στη δουλειά και σε ποσοστό 37% στο σπίτι, με τα δημόσια σημεία φόρτισης να χρησιμοποιούνται κυρίως για συμπληρωματική φόρτιση.


Η προγραμματισμένη φόρτιση μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 10 με 15%, ενώ οι επαναφορτίσεις είναι ιδιαίτερα οικονομικές με το μέσο κόστος κάθε επαναφόρτισης να ανέρχεται στα 0,30 ευρώ.


Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των δοκιμών ο Michael Gardel, υπεύθυνος επικοινωνίας της Toyota, ανέφερε ότι η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να προσφέρει την τεχνολογία της για ευρύτερη εφαρμογή.


econews




Το είδαμε: εδώ

Share
Loading