Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Τάρτα με σοκολάτα και μπανάνα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF





Λαχταριστή τάρτα με τα δύο πιο ταιριαστά υλικά της ζαχαροπλαστικής



Υλικά

Για 6-8 άτομα



Για τη ζύμη



400 γραμμάρια αλεύρι

100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό

10 γραμμάρια μαγιά

10 γραμμάρια αλάτι

50 ml λάδι

375 ml νερό



Για τη γέμιση



200 γραμμάρια κουβερτούρα

3 μπανάνες

60 γραμμάρια βούτυρο

100 ml κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση



Για τη ζύμη

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε το νερό με το λάδι και την μαγιά και το ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.



Την αφήνουμε στην άκρη μισή ώρα να φουσκώσει. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε το ζυμάρι μας. Ψήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει μια ελαφριά χρυσή κρούστα. Αφαιρούμε από τον φούρνο.



Για τη συναρμολόγηση ζύμης - γέμισης

Απλώνουμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες πάνω από τη ζύμη. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και το ρίχνουμε μέσα στη τάρτα πάνω από τις μπανάνες.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά τοποθετούμε στο ψυγείο.



sidagi



Το είδαμε: εδώ

Share
Loading