Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Σε πτώση οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF



Σε μια έντονα πτωτική πορεία βρίσκεται η αγορά υπολογιστών σύμφωνα με την IDC. Όπως αναφέρει σε νέα μελέτη της και όσον αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2013, οι πωλήσεις PC (εξαιρουμένων των tablets και των υβριδικών tablet/notebooks) παρουσίασαν τη μεγαλύτερη πτώση που έχουν καταγράψει ποτέ, καθώς μειώθηκαν κατά 13,9%, με την Gartner να τοποθετεί το συγκεκριμένο ποσοστό στο 11%.



Η IDC αναφέρει ότι «παρά την ελαφρά βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος και κάποια καινούργια μοντέλα που προσφέρουν τα Windows 8, οι πωλήσεις PC μειώθηκαν σημαντικά παγκοσμίως σε σύγκριση με το περασμένο έτος. Σε αυτό το σημείο, δυστυχώς, είναι σαφές ότι η κυκλοφορία των Windows 8 όχι μόνο απέτυχε να προσφέρει κάποια ενίσχυση στην αγορά υπολογιστών, αλλά ενδεχομένως και να την επιβράδυνε.»



Όσον αφορά τους επιμέρους κατασκευαστές, η Lenovo είναι η μόνη εταιρεία που δεν παρουσίασε πτώση παραμένοντας σταθερή, κάτι που τη διατήρησε στη δεύτερη θέση και μείωσε τη διαφορά της από την πρώτη HP. Οι υπόλοιποι που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα βρέθηκαν σε πτώση, με την HP να σημειώνει μείωση 23,7%, την Dell 10,9%, την Acer 31,3% και την Asus 19,2%. Από την ύφεση της αγοράς δεν ξέφυγε ούτε η Apple που παρουσίασε 7,5% χαμηλότερες πωλήσεις σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2012.



Η IDC συμπεραίνει πως «η βιομηχανία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η Microsoft θα πρέπει να πάρει κάποιες σημαντικές αποφάσεις στο μέλλον αν θέλει να ξαναδώσει πνοή στην αγορά προσωπικών υπολογιστών.»



Πηγη



Το είδαμε: εδώ


Share
Loading