Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Σπετσοφάι

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF





Για ένα χορταστικό γεύμα με καλή παρέα



Ένα από τα πλέον κλασικά κι αγαπημένα πατροπαράδοτα ελληνικά φαγητά που μπορεί να πέφτει λίγο βαρύ στο στομάχι, αλλά η απόλαυση που σου δίνει δεν συγκρίνεται με τίποτα. Επίσης, ένα από τα πιο απλά και εύκολα φαγητά που θα λατρέψει σίγουρα και ο σύντροφος.



Υλικά


  • 1 κιλό λουκάνικα χωριάτικα (4 με 5 περίπου)

  • 2 κιλά πράσινες πιπεριές

  • δάφνη

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 1 κ.γ. ζάχαρη

  • 1 ποτήρι λευκό κρασί

  • 1 φρέσκια τομάτα

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • ρίγανη


Εκτέλεση



1. Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρά κομμάτια. Κάνουμε το ίδιο για τις πιπεριές και την τομάτα.

2. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο λάδι και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Αφού αναδειχθούν οι μυρωδιές του λουκάνικου προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε στη φωτιά για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να πιει το νερό.

3. Σβήνουμε το φαγητό με ένα ποτήρι κρασί, κλείνουμε τη φωτιά και απολαμβάνουμε τον καλύτερο μεζέ της παρέας που εκτιμά το βαρύ και καλό φαγητό.



queen



Το είδαμε: εδώ

Share
Loading