Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Φωτοβολταϊκά: 100% ηλιακή η νέα ισχύς στις ΗΠΑ το Μάρτιο

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

post thumbnail


fotovoltaika-martios-2013-usa-99020 Τα στοιχεία της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών (FERC) δείχνουν πως ο Μάρτιος του 2013 ήταν ένας πολύ ιδιαίτερος μήνας για το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.


Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά το σύνολο της νέας ισχύος κατά τη διάρκεια ενός ημερολογιακού μήνα προήλθε από την ηλιακή ενέργεια.


Ειδικότερα, η ηλιακή ενέργεια (φωτοβολταϊκά και ηλιοθερμικά) προσέθεσε τη διόλου ευκαταφρόνητη ισχύ των 44 Μεγαβάτ στο δίκτυο κατά το μήνα Μάρτιο, η οποία σε προβαλλόμενη σε ετήσιο επίπεδο φτάνει το μισό Γιγαβάτ.


Μέχρι στιγμής, ηλιακά και αιολικά συστήματα έχουν προσθέσει ισχύ 537 Μεγαβάτ και 958 Μεγαβάτ αντίστοιχα στο δίκτυο των ΗΠΑ με τον αέρα να αντιστοιχεί σε ισχύ όσο όλες οι υπόλοιπές ανανεώσιμες πηγές.


Το 2013 σηματοδοτεί μια έκρηξη των φωτοβολταϊκών και των ηλιοθερμικών συστημάτων στις ΗΠΑ καθώς κατά το πρώτο τρίμηνο προστέθηκαν διπλάσια Γιγαβάτ απ’ ότι ολόκληρο το 2012.


Από το 2008 και ύστερα, η ηλιακή ενέργεια -σε οικιακά συστήματα, εμπορικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις- έχει εξαπλασιαστεί σύμφωνα με την Ένωση Εταιρειών Ηλιακής Ενέργειας των ΗΠΑ, ενώ το 2012 μόνο η νέα ηλιακή ισχύς ξεπέρασε αυτή που προστέθηκε τα τρία προηγούμενα έτη.


econews




Το είδαμε: εδώ

Share
Loading