Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Επίθεση hacking στον Οργανισμό Ανάπτυξης Αμυντικής Έρευνας της Ινδίας – διέρρευσαν απόρρητα εθνικά έγγραφα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Chinese hackers infiltrate Indian Defence Research Organisation Σύμφωνα με αποκλειστική έκθεση που δημοσίευσε η εφημερίδα DNA, τα πληροφοριακά συστήματα του Οργανισμoύ Ανάπτυξης Αμυντικής Έρευνας (DRDO) της Ινδίας παραβιάστηκαν από κινέζους χάκερς. Η επίθεση έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη παραβίαση ασφάλειας της ινδικής άμυνας που έχει συμβεί ποτέ.


Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την διαρροή χιλιάδων απόρρητων εγγράφων και πληροφοριών<…>


που σχετίζονται με τον εθνικό οργανισμό ασφάλειας Cabinet Committee on Security, τα οποία εντοπίστηκαν σε διακομιστή στην επαρχία Guangdong της Κίνας.


Ο Υπουργός Άμυνας της Ινδίας δήλωσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες διεξάγουν εξονυχιστική έρευνα στο στάδιο αυτό και αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω δηλώσεις.


Η διαρροή εντοπίστηκε την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, όταν εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο εντόπισαν ένα αρχείο με τίτλο: ”army cyber policy”. Το αρχείο είχε επισυναφθεί σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανώτατων στελεχών του DRDO και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα εξαπλώθηκε μέσω του συστήματος.


Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών, ανακάλυψαν επίσης έγγραφα συναλλαγών μεταξύ DRDO και Bharat Dyamics Ltd, μιας ινδικής εταιρείας κατασκευής πυραύλων.





Το είδαμε: εδώ

Share
Loading