Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Οι RedHack hackers διέρρευσαν δεδομένα του Τούρκικου Συμβουλίου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Turkish-hackers-redhack-defacement Οι γνωστοί Τούρκοι χακτιβιστές, RedHack, πραγματοποίησαν διαδικτυακή επίθεση στο πόρταλ σχετικά με την online ανταλλαγή δεδομένων της Ανώτατης Εκπαίδευσης του Τούρκικού Συμβουλίου (yok.gov.tr​​). Οι hackers διέρρευσαν τα έγγραφα στο pastehtml (pastehtml.com/view/cohg3nf3r.rtxt).


Επίσης, οι hackers αλλοίωσαν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ebys.yok.gov.tr, <…>


όπου τοποθέτησαν μια φωτογραφία με 8 εργαζόμενους και έναν δημοσιογράφο, οι οποίοι έχασαν τη ζωή του σε ένα ορυχείο λόγω ατυχήματος.


Κατά τη συγγραφή του κειμένου η ιστοσελίδα φαίνεται να είναι offline. Το mirror της επίθεσης μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.zone-h.org/mirror/id/18906528


Η επίθεση κοινοποιήθηκε μέσω Twitter από τον επίσημο λογαριασμό των RedHack:


Most corrupt institute of Turkey HACKED&Leaked- Council of Higher Education Mirror: http://www.zone-h.org/mirror/id/18906528 … @AnonIRC @AnonymousIRC @EHackerNews


Οι hackers διέρρευσαν δεδομένα που ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Giresun (giresun.edu.tr), το Πανεπιστήμιο Adnan Menderes (adu.edu.tr), το Πανεπιστήμιο Gazi (gazi.edu.tr), το Πανεπιστήμιο Hacettepe (hacettepe.edu.tr), το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης (istanbul.edu.tr) και το Firat Üniversitesi (firat.edu.tr).


Άλλα έγγραφα ανήκουν στο Kastamonu Üniversitesi(kastamonu.edu.tr), το Πανεπιστήμιο Uludağ (uludag.edu.tr), το Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά (marmara.edu.tr) και το Πανεπιστήμιο Çukurova (cu.edu.tr).





Το είδαμε: εδώ

Share
Loading