Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Η Juniper ετοιμάζει δική της σειράς λογισμικού για δίκτυα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

300px-Juniper_Networks_logo.svg_ Η Juniper Networks δεν είναι, όπως αποδεικνύεται, ενθουσιασμένη με την τεχνολογία OpenFlow που βρίσκεται στην καρδιά των λογισμικών για δίκτυα (SDN – software-defined network) αυτές τις μέρες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Juniper δεν πιστεύει σε στρατηγικές SDN ή δεν έχει το δικό της σχέδιο «μάχης» εναντίον της Cisco,


η οποία έχει τις δικές της ιδέες σχετικά με SDN, ακριβώς όπως και πολλοί άλλοι λάτρεις του OpenFlow.


Η Juniper είναι η κύρια απειλή της Cisco Systems όσον αφορά το switching, το routing και τις συσκευές ασφαλείας εδώ και πολύ καιρό. Και οι δύο εταιρείες, οι οποίες έχουν πολλά που διακυβεύονται στην διατήρηση της τρέχουσας κατάστασης των δικτύων, δεν κινούνται ιδιαίτερα γρήγορα στις νέες τεχνολογίες SDN και ιδιαίτερα με το πρωτόκολλο OpenFlow.


Αυτό συμβαίνει γιατί τόσο η Cisco όσο και η Juniper, όπως μάθαμε την Τρίτη στο συνέδριο της εταιρίας στο Λας Βέγκας, νομίζουν ότι έχουν μια καλύτερη προσέγγιση για το SDN. Έτσι θεωρούν ότι δεν μπορούν απλά να χρησιμοποιήσουν το OpenFlow μέσα στους φυσικούς διακόπτες τους, προσθέτοντας εικονικούς διακόπτες στα hypervisors, και τοποθετώντας έναν ελεγκτή OpenFlow για τη διαχείριση της κίνησης του δικτύου, αλλά ψάχνουν για κάτι περισσότερο.


Περισσότερα: http://www.theregister.co.uk/2013/01/16/juniper_sdn_strategy/





Το είδαμε: εδώ

Share
Loading