Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Πιτάκια με γέμιση λαχανικών και τυριού

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF





Απολαυστικές μίνι μπουκίτσες!



Υλικά



Για τις βάσεις:



1 φλιτζάνι αλεύρι

1/3 φλιτζανιού βούτυρο

1 κ.γ. αλάτι

3-4 κ.σ. γάλα



Για τη γέμιση:



1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 μεγάλη πιπεριά σε κύβους

1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους

120 γρ. μανιτάρια σε κύβους

1 φλιτζάνι τσένταρ τριμμένο

8 αυγά

4 κ.σ. γάλα



Εκτέλεση Συνταγής



Για τις βάσεις: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μαλακωμένο βούτυρο και το γάλα μέχρι η ζύμη να σχηματίσει μια μπάλα.

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη, περίπου 0,3 εκ. πάχος. Κόβουμε μικρούς κύκλους χρησιμοποιώντας τη μεζούρα 1/3 του φλιτζανιού σαν κόπτη και τοποθετούμε τους δίσκους ζύμης σε μία φόρμα για μίνι cupcakes. Θα τα χρησιμοποιήσουμε σαν καλούπι για τη γέμιση.



Για τη γέμιση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.Βάζουμε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.

Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.



Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα με τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 12'



toarkoudi



Το είδαμε: εδώ

Share
Loading