Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ψωμί χωρίς ζύμωμα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF





Ελαφρύ και νόστιμο!



Υλικά

Για 4 άτομα


  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 1 κ.γ. ζάχαρη

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • ½ κ.γ. ξηρή μαγιά

  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό

  • 2 κ.σ. αλεύρι για πασπάλισμα της ζύμης


Εκτέλεση Συνταγής



Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με το ελαιόλαδο, τη μαγιά και τη ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη.



Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε στη συνέχεια το προηγούμενο μίγμα από πάνω και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα.



Καλύπτουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος σε ένα ζεστό μέρος, αυτό θα μπορούσε να διαρκέσει 1-1,5 ώρα.



Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Περιχύνουμε τη ζύμη στη λαδόκολα. Χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα φέρνουμε τις άκρες της ζύμης στο κέντρο, προσπαθώντας να σχηματίσουμε ένα στρογγυλό σχήμα.



Σκεπάζουμε τη ζύμη και πάλι και αφήνουμε να αυξηθεί σε μέγεθος, για 30 λεπτά.



Πασπαλίζουμε με το αλεύρι στην κορυφή της ζύμης και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ένα σταυρό στο μέσον της ζύμης. Η χαρακιές δεν θα πρέπει να είναι βαθύτερες από 0,5 εκ.



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.



Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει και το απολαμβάνουμε με το φαγητό μας ή ακόμα και σκέτο.



toarkoudi



Το είδαμε: εδώ

Share
Loading