Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Μπιφτεκόπιτα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF





Μια αλλιώτικη πίτα με μπιφτέκι, πικάντικη και πεντανόστιμη!!!



Συστατικά:


  • 1 κιλό κιμά μαλακό και αφράτο.

  • 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο και καλά στημένο.

  • 1 ντομάτα ώριμη τριμμένη.

  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο.

  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη.

  • 1 κουταλιά ξύδι.

  • 2 κουταλιές λάδι.

  • Πάπρικα γλυκιά.

  • Πάπρικα καυτερή.

  • Αλάτι.

  • Πιπέρι.

  • Ρίγανη.

  • Κύμινο.

  • Ροδέλες από μια ντομάτα μια πιπεριά και ένα κρεμμύδι.

  • 100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα.


Οδηγίες:

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά , προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να δέσουν οι μυρωδιές.

Πλάθουμε τον κιμά σε πίτα πάχους 1 εκατοστού ανάμεσα σε δυο αντικολλητικές κόλλες και το μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι. Ψήνουμε στο γκριλ για 7 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί και προσθέτουμε τις ροδέλες ντομάτας, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο.



i-diadromi



Το είδαμε: εδώ

Share
Loading