Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΗΣΑΠ και Τραμ στην 24ωρη απεργία του Μετρό – Δύσκολη η μετακίνηση στην Αθήνα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

post thumbnail


Με δυσκολίες διεξάγεται η κυκλοφορία των πολιτών στο Κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν όχι μόνο οι εργαζόμενοι στο Μετρό, αλλά και εκείνοι σε ΗΣΑΠ και Τραμ.


Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο που, όπως επισημαίνουν, καταργεί αυτομάτως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ).


Το Σωματείο των εργαζομένων (ΣΕΛΜΑ), με ανακοίνωσή του ζητάει την κατανόηση του επιβατικού κοινού και κάνει λόγο γα προσχηματικό διάλογο.


«Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου, όπου αποδείχτηκε προσχηματικός. Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, έστω και την ύστατη στιγμή να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού καθεστώτος» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.


Η κατάσταση επιδεινώνεται από τις βροχοπτώσεις. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών συνθηκών που προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή στην Ανατολική Στερεά (και την Αττική) την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.




Το είδαμε: εδώ

Share
Loading