Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ο δεκάλογος ενός υγιεινού εορταστικού γεύματος χωρίς στερήσεις

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF



10 διατροφικά tips από την διαιτολόγο-διατροφολόγο Στέλλα Βαλούρδου....



Την περίοδο των γιορτών πολλοί είναι αυτοί που βασανίζονται από ερωτήσεις όπως «θα παχύνω από την κατανάλωση των εορταστικών εδεσμάτων» ή « μπορώ να φάω χωρίς τύψεις το γλυκό που θα μου προσφέρουν».



Για το λόγο αυτό ενόψει των ημερών, θα σας δώσω μερικές οδηγίες για το ποιες πρέπει να είναι οι επιλογές σας όσων αφορά τα εορταστικά τρόφιμα & γλυκά.



Ο δεκάλογος για ένα υγιεινό εορταστικό τραπέζι χωρίς στερήσεις:

1. Να ξεκινάτε πάντα τα γεύματα από ένα βαθύ πιάτο σαλάτα χωρίς σος, με απλό λαδόξυδο ή λαδολέμονο ή με ελαφριά βινεγκρέτ.

2. Προτιμήστε άσπρο κρέας (κοτόπουλο, γαλοπούλα), αντί για κόκκινο (αρνί, χοιρινό, μοσχάρι). Αφαιρέστε το ορατό λίπος και τη πέτσα.

3. Ελαττώστε το βούτυρο, τα παχιά γαλακτοκομικά προϊόντα & γενικά τα λίπη στα φαγητά & στα γλυκά που φτιάχνεται.

4. Αποφύγετε γλυκά που περιέχουν πολλά λιπαρά (π.χ. πάστες, τούρτες, γλυκά με κρέμες, σοκολάτα).

5. Προτιμήστε γλυκά όπως μελομακάρονα & δίπλες, τα οποία είναι προτιμότερο να τα καταναλώσετε στην αρχή της ημέρας.

6. Μην επιβαρύνετε τη γέμιση της γαλοπούλας με επιπλέον θερμίδες (συκώτι, εντόσθια, κιμά, μαργαρίνη ή βούτυρο).

7. Χρησιμοποιείτε μαχαιροπίρουνα & σερβίρετε στο πιάτο σας τη ποσότητα που θέλετε να φάτε. Μην τσιμπάτε από τη μέση γιατί θα χάσετε το μέτρημα.

8. Προτιμήστε ελαιόλαδο κατά το μαγείρεμα.

9. Προτιμήστε τη κατανάλωση κρασιού (1-2 ποτήρια/ημέρα) αντί για άλλο αλκοολούχο ποτό.

10. Πίνετε άφθονο νερό και περπατάτε ή ασκηθείτε καθημερινά.



Facebook.com/ stellavalourdou

____________________________________________________________________________




____________________________________________________________________________

Πηγή: nutri-book.gr




Το είδαμε: εδώ

Share
Loading