Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Μπουμπάρια (Aπό το Δομοκό)

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF





Μετά το κατίκι Δομοκού έρχονται και τα Μπουμπάρια



Υλικά


  • 1 κιλό πλιγούρι (μπλουγούρι)

  • Εντόσθια χοιρινού (πνευμόνι, καρδιά και τα λίπη τους -τοπ.: έγκλισσες)

  • 1/2 κιλό χοιρινός κιμάς χοντροκομμένος

  • Το παχύ έντερο του χοιρινού καλοπλυμένο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Ρίγανη

  • 1 κιλό πράσο ψιλοκομμένο


Εκτέλεση


1. Κόβετε τα εντόσθια ?κατά προτίμηση στο ξύλο μαγειρικής? χτυπώντας με το μαχαίρι ή χοντρά στην κρεατομηχανή.

2. Ανακατεύετε τα υλικά σε μια λεκανίτσα και κατόπιν γεμίζετε το έντερο, όπως περίπου το λουκάνικο, με το χέρι ή με χωνί δένοντας τις άκρες με σχοινάκι.

3. Τοποθετείτε σε ταψάκι, αλείφετε με «λίπα» (χοιρινό λίπος) ή φυτικό βούτυρο και κεντάτε με χοντρή βελόνα τα γεμιστά «μπουμπάρια».

4. Στη συνέχεια τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 1/2 ώρα.



womenonly



Το είδαμε: εδώ

Share
Loading