Μετά το κατίκι Δομοκού έρχονται και τα Μπουμπάρια
Υλικά
- 1 κιλό πλιγούρι (μπλουγούρι)
- Εντόσθια χοιρινού (πνευμόνι, καρδιά και τα λίπη τους -τοπ.: έγκλισσες)
- 1/2 κιλό χοιρινός κιμάς χοντροκομμένος
- Το παχύ έντερο του χοιρινού καλοπλυμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- 1 κιλό πράσο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Κόβετε τα εντόσθια ?κατά προτίμηση στο ξύλο μαγειρικής? χτυπώντας με το μαχαίρι ή χοντρά στην κρεατομηχανή.
2. Ανακατεύετε τα υλικά σε μια λεκανίτσα και κατόπιν γεμίζετε το έντερο, όπως περίπου το λουκάνικο, με το χέρι ή με χωνί δένοντας τις άκρες με σχοινάκι.
3. Τοποθετείτε σε ταψάκι, αλείφετε με «λίπα» (χοιρινό λίπος) ή φυτικό βούτυρο και κεντάτε με χοντρή βελόνα τα γεμιστά «μπουμπάρια».
4. Στη συνέχεια τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 1/2 ώρα.
womenonly
Το είδαμε: εδώ