εκτός από πιλάφι...
Το ρύζι συνιστά ίσως την πιο κοινή, αλλά και την πιο αγαπημένη διατροφική συνήθεια ολόκληρου του πλανήτη. Εκτός, όμως, από πιλάφι θα μπορούσε να μετατραπεί και σε θερμοφόρα ή να χρησιμοποιηθεί για να επαναφέρει σε λειτουργία το κινητό σας που έπεσε στο νερό!
Ρύζι σε ρόλο... θερμοφόρας:
Το ρύζι έχει την ιδιότητα να διατηρεί τη θερμότητα. Για το λόγο αυτό θα μπορούσε να χρησιμεύσει και ως... θερμοφόρα για να απαλύνει τους πόνους σας. Πώς; Βάλτε σε μια κάλτσα ρύζι, κλείστε την και τοποθετήστε τη στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχει η κάλτσα με τη θερμότητα που θα εκλύει για αρκετή ώρα λόγω του ρυζιού, θα χαλαρώνει το σημείο του πόνου για όση ώρα την έχετε τοποθετείσει επάνω.
Ρύζι σε ρόλο... τεχνικού ηλεκτρονικών συσκευών
Βράχηκε το κινητό σας ή έπεσε ένα ποτήρι σόδα στο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας; Μην βιαστείτε να τα πετάξετε. Τοποθετείστε τα για δύο ώρες σε ένα δοχείο γεμάτο ρύζι. Το τελευταίο έχει την ικανότητα να απορροφά την υγρασία και έτσι είναι πολύ πιθανό να επαναφέρει τη συσκευή σας...
Ρύζι σε ρόλο... απορρυπαντικού πλαστικών
Τα πλαστικά μπολ της κουζίνας από την πολύ χρήση συχνά... βρωμίζουν και δύσκολα καθαρίζουν. Αν τα γεμίσετε με λίγο νερό και προσθέσετε μια μικρή ποσότητα ρυζιού, το κλείσετε και αρχίσετε να το... κουνάτε θα το δείτε να... αστράφτει.
Ρύζι σε ρόλο... καθαριστικού για το μύλο του καφέ
Με τη χρήση, τόσο ο κάδος του μύλου του καφέ, όσο και οι λεπίδες πιάνουν βρωμιά, από υπολείμματα καφέ, που πολύ δύσκολα μπορεί να αφαιρέσει κανείς. Αν αντί για καφέ βάλετε στο μύλο λίγο ρύζι, τότε αυτό καθώς θα τρίβετε θα απορροφά και τα υπολείμματα του καφέ. Ετσι ο μύλος του καφέ θα γίνει αστραφτερός σαν καινούριος.
Ρύζι και...στην αλατιέρα
Αυτή είναι ίσως η πιο γνωστή – πέρα από τη διατροφική – χρήση του ρυζιού. Λίγο ρύζι στην αλατιέρα, εξαφανίζει την υγρασία και επιτρέπει στο αλάτι να ρέει χωρίς καμία δυσκολία...
i-diadromi
Το είδαμε: εδώ