Emerald Tree Boa
Τα περισσότερα είδη βόες είναι πολύχρωμα, όπως το Corallus caninus, ένα μη δηλητηριώδες φίδι που βρέθηκε στα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής. Τα ενήλικα ερπετά φτάνουν τα 1,8 μέτρα σε μήκος. Έχουν αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό τα μπροστινά δόντια που είναι μεγαλύτερα από εκείνα των άλλων μη δηλητηριωδών φιδιών.
California Red-sided Garter Snake
Είναι τα πιο πολύχρωμα φίδια στη Βόρεια Αμερική. «Σπίτι» τους είναι η λίμνη Reyes η οποία έχει πλέον αποστραγγιστεί.
Τυφλά φίδια
Τα γονίδια μιας πρόσφατα αναγνωρισμένης οικογένειας φιδιών δείχνουν ότι τα τυφλά φίδια ζούσαν στη Μαδαγασκάρη, πριν ακόμα αυτή γίνει νησί.
Η ανακάλυψη μας βοηθάει να καταλάβουμε το πώς αυτά τα σπάνια φίδια που μόλις και μετά βίας βλέπουν, γιατί δεν είναι εντελώς τυφλά, κατάφεραν να αποικίσουν ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη.
Με μέγεθος περίπου 30 εκατοστά, τα τυφλά φίδια ενεργούν όπως τα σκουλήκια, βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια κάθε ηπείρου εκτός από την Ανταρκτική. Σε αντίθεση με τα σκουλήκια, όμως, τα τυφλά φίδια έχουν σπονδυλική στήλη και μικροσκοπικά λέπια.
Πύθωνες αλμπίνο της Βιρμανίας
Οι πύθωνες της Βιρμανίας γίνονται τεράστιοι. Αν και αυτά τα φίδια είναι γενικά αρκετά υπάκουοι, είναι απίστευτα δυνατά και χρειάζεται ένα και μόνο λάθος στη μεταφορά τους (ειδικά όταν είναι η ώρα του φαγητού και είναι πεινασμένοι) για να έχουμε καταστροφικά αποτελέσματα.
Bright Pink Snake
Το φίδι Liophidium pattoni φτάνει τα 40 εκατοστά μήκος και τρέφεται με μικρά τρωκτικά και σαύρες. Αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 2010 στο Εθνικό Πάρκο Masoala στη βορειοανατολική Μαδαγασκάρη και είναι το πιο πολύχρωμο φίδι της Μαδαγασκάρης.
Nelsoni αλμπίνος
Τα έντονα χρώματα του Nelson Milksnake είναι ένα είδος φιδιού βασιλιά που βρίσκεται στο Μεξικό. Μπορεί να ξεπεράσει τα 110 εκατοστά σε μήκος. Αυτό το μη-δηλητηριώδες φίδι έχει 13 με 18 κόκκινα δαχτυλίδια. Ονομάστηκε προς τιμήν του Edward Nelson, πρώην επικεφαλής της Βιολογικής Έρευνας των ΗΠΑ. Τρέφεται με πουλιά, τρωκτικά, σαύρες και αμφίβια.
Blue Coral Snake
Αυτά τα φίδια είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδης μέλη της οικογένειας Elapidae που βρίσκονται σε όλα τα υψόμετρα των τροπικών δασών στη Νοτιοανατολική Ασία. Έχουν αδένες με δηλητήριο σε όλο το σώμα τους, και μερικά είδη ακόμα και στην ουρά τους. Υπάρχουν παντού στην Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία και το Βόρνεο, αλλά δεν απαντώνται συχνά μιας και είναι νυκτόβια. Θάβονται κάτω από φύλλα, βγαίνοντας τη νύχτα για να βρουν τη λεία τους.
Elephant Trunk Snake
Βρίσκεται σε όλη νοτιοανατολική Ασία, ιδιαίτερα στην Ινδονησία, στην βόρεια Αυστραλία και στη Νέα Γουινέα. Είναι το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειάς του. Όπως και άλλα ακρόχορδα φίδια, είναι εντελώς υδρόβια, και τρέφεται με ψάρια. Το κυνήγι γίνεται κυρίως τη νύχτα. Τα ανασηκωμένα λέπια τους τα βοηθούν με τα ολισθηρά ψάρια.
Langaha Nasuta
Το φίδι Langaha (γνωστό και σαν το φίδι με τη μύτη σαν φύλλο) είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός δενδρόβιου τρόπου ζωής και τρέφεται κυρίως με σαύρες. Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του είναι, φυσικά, το παράξενο «κέρατο» ή η προβολή του ρύγχους του. Είναι ένα από τα πιο περίεργο ερπετά στον κόσμο.
Κερασφόρος οχιά
Μια νυχτόβια οχιά που κατοικεί στους αμμόλοφους της βορειοδυτικής ερήμου Νεγκέβ του Ισραήλ. Το φίδι βρέθηκε νωρίς το πρωί κρυμμένο στην άμμο δίπλα σε μια τρύπα ενός gerbil.
Το είδαμε: εδώ