Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Τα ultrabooks ολοένα και θα λεπταίνουν μελλοντικά

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Για το πόσο λεπτά μπορούν να γίνουν τα ultrabooks με οθόνη αφής, η Intel μας προϊδεάζει παρουσιάζοντας στο ετήσιο συνέδριο της μια διαφάνεια η οποία έδειχνε ένα ultrabook με οθόνη αφής έχοντας τα εξής χαρακτηριστικά, πληκτρολόγιο 2,5 χιλιοστών (το tablet Surface της Microsoft είναι 3 χιλιοστά), οθόνη αφής 0,5 χιλιοστά, και σκληρό δίσκο 5 χιλιοστών.


Δεν είναι μόνο αυτό. Η Intel θα προσφέρει μελλοντικά<…>


(μέσα στον επόμενο χρόνο) ultrabooks με επεξεργαστές “Haswell” Core τέταρτης γενιάς οι οποίοι δεν καταναλώνουν περισσότερο από 10 watts, παράγουν χαμηλή θερμότητα και είναι κατάλληλοι για ultrabooks με αυτές τις διαστάσεις. Θα υπάρξει επίσης περιορισμένη διαθεσιμότητα ultrabooks με “Ivy Bridge” τσιπ στα 10 watts.


Να τονίσουμε ότι τα ultrabooks που υπάρχουν στην αγορά τώρα κυμαίνονται μεταξύ 17-20 χιλιοστών (0,66 ίντσες και 0,78 ίντσες αντίστοιχα) σε πάχος. Μάλλον με την εμφάνιση των Windows 8 tablet-esque ultrabooks με οθόνη αφής, η Intel θέλησε να ‘’κουρέψει’’ μερικά χιλιοστά.


Επίσης να θυμίσουμε ότι η Western Digital παρουσίασε μέσα στην εβδομάδα σκληρό δίσκο 5 χιλιοστών. Ακόμα ας μην ξεχνάμε το επερχόμενο tablet Surface της Microsoft με μόλις 13,5 χιλιοστά πάχος και το ultrabook της Acer που αναμένετε τον Οκτώβριο με πάχος μικρότερο των 15 χιλιοστών.





Το είδαμε: εδώ

Share
Loading