Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Μούστος και κρασί

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF





Το γλεύκος (μούστος) και ο οίνος (κρασί)



Η οινολογία είναι επιστήμη απέραντη. Το γλεύκος (μούστος) και ο οίνος (κρασί) είναι προιόντα που περιέχουν πολλούς ζώντες μικροοργανισμούς που μπορούν να προκαλέσουν διάφορους μετασχηματισμούς ή αλλοιώσεις του προιόντος είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο.



Ο καθορισμός της ποιότητας του οίνου στηρίζεται στη καλή ποιότητα των σταφυλιών, στη σωστή οινοποίηση, στη καθαριότητα δεξαμενών, βαρελιών και χώρων και στην παρακολούθηση του οίνου απο υπεύθυνο οινολογικό εργαστήριο.



Το χημείο μας απο το 1945 σε συνεργασία με οινοποΐια και παραγωγούς προσπαθεί για τη συνεχή βελτίωση των κρασιών.



Πολλές φορές όμως παρουσιάζονται ασθένειες ή αλλοιώσεις τις οποίες προσπαθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να θεραπεύσουμε με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στην ποιότητα του οίνου.



Παναγιώτης Β. Παπαδημητρακόπουλος Bιολόγος - Πτυχιούχος πανεπιστημίου Αθηνών Ειδικός Οινολόγος - Πτυχιούχος πανεπιστημίου Dijon Γαλλίας



''Ας το δούμε με πιο επιστημονικό μάτι το κρασί όσοι το λατρύουμε και το εκτιμούμε. Είναι όντως μια επιστήμη την οποία όμως για να απολαύσουμε πρέπει και να τη γνωρίσουμε!''



Γιάννης Πλατής Αντιπρόεδρος Ελληνικής Γαστρονομικής Εταιρείας



nooz.gr










Το είδαμε: εδώ

Share
Loading