Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ερευνούν για κενά ασφαλείας πάροχοι κινητής τηλεφωνίας

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Έρευνα για τυχόν κενά στην ασφάλεια των υπολογιστικών τους συστημάτων διεξάγουν τις τελευταίες ώρες οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, μετά την αποκάλυψη ότι μεγάλη εταιρεία του χώρου υπέστη ζημιά εκατοντάδων χιλιάδων από τη δράση σπείρας που παραβίασε τα δίκτυά της πουλώντας συνδέσεις ίντερνετ στην Κούβα!


Πηγές του crime.gr εξηγούν ότι με την ίδια μέθοδο, το σπάσιμο της υπηρεσίας MMS για την είσοδο στο διαδίκτυο, είναι πιθανό να έχουν εξαπατηθεί και οι υπόλοιπες εταιρείες – πάροχοι καθώς η συγκεκριμένη “τρύπα” στην ασφάλεια των συστημάτων τους <…>


δεν είχε προβλεφθεί! Από τον πρώτο έλεγχο, η εταιρεία που έπεσε θύμα cracking υπέστη ζημιά 690.000 ευρώ ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι η συνολική ζημιά θα αγγίξει τα 2 εκατ. ευρώ.


Όπως ανακοινώθηκε χθες, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία σε βάρος ενός 51χρονου υπαλλήλου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και δύο Κουβανών που ζουν στην Ελλάδα για κακουργηματική απάτη και παραβίαση των υπολογιστικών συστημάτων εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Φέρονται να “έσπασαν” τα δίκτυα της εταιρείας και στη συνέχεια πουλούσαν συνδέσεις Ιντερνετ στην …Κούβα. Την υπόθεση κατήγγειλε προ διμήνου στην Αστυνομία η ίδια η εταιρεία. Ακολούθησε έρευνα που οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και κάρτες κινητών τηλεφώνων.


Οι κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου ωστόσο, η δικογραφία υπεβλήθη σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών. “Εγκέφαλος” φέρεται ο 51χρονος, ο οποίος τροφοδοτούσε τους δύο Κουβανούς με κάρτες sim μέσω των οποίων γινόταν η απάτη.


Οι δύο αλλοδαποί 31 και 34 ετών είναι ιδιοκτήτες καταστήματος στη Μύκονο. Πιθανολογείται ωστόσο ότι έχουν εμπορικές δραστηριότητες και σε Πάρο, Σύρο. Πουλούσαν τις συνδέσεις ιντερνετ κυρίως σε ξενοδοχεία της Κούβας.


Πηγή: crime.gr


photo by: Davide Restivo




Το είδαμε: εδώ

Share
Loading