Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Για να είναι τα τρόφιμα μας ασφαλή!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF





...όπως τα φύλαγαν οι γιαγιάδες μας



Στο σπίτι



  • Mην αφήνετε τα τρόφιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Tοποθετήστε τα άμεσα στη συντήρηση, στην κατάψυξη ή στα ράφια της κουζίνας σας, ακολουθώντας τις οδηγίες αποθήκευσης που αναφέρονται στις συσκευασίες των προϊόντων.



  • Oποιαδήποτε καθυστέρηση τοποθέτησης ευπαθών προϊόντων στο ψυγείο σημαίνει μεταβολή της θερμοκρασίας τους και ενδεχομένως αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους.



  • Tοποθετείτε τα μαγειρεμένα και έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα σε διαφορετικά ράφια από τα ωμά τρόφιμα.



  • Tοποθετείτε τα ωμά τρόφιμα στα κάτω ράφια του ψυγείου.



  • Aποθηκεύετε τα τρόφιμα σε κλειστά δοχεία ή σκεύη ή σκεπάζετέ τα με διάφανη μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο. Eλέγχετε αν υπάρχει διαρροή υγρών από τα ωμά τρόφιμα (κρεατικά, ψάρια κ.λπ.).



  • Pυθμίζετε τη θερμοκρασία του ψυγείου σας στη χαμηλότερη δυνατή επιλογή, ώστε να αποφεύγεται αφενός η δημιουργία πάγου και να επιτυγχάνεται αφετέρου η μέγιστη διατηρησιμότητα των τροφίμων.



  • H ιδανική θερμοκρασία για τη συντήρηση του ψυγείου σας είναι μικρότερη από +5°C.



  • Προϊόντα που στο κατάστημα προσφέρονται σε ψυχόμενο χώρο πρέπει να τοποθετούνται απαραίτητα στο ψυγείο.



  • Διατηρείτε το ψυγείο σας καθαρό και σιγουρευτείτε ότι λειτουργεί κανονικά συμβουλευόμενοι τις οδηγίες του κατασκευαστή του.



  • Tηρείτε πάντα τις οδηγίες καλής χρήσης και ακολουθείτε τη συχνότητα των αποψύξεων που πρέπει να κάνετε.



  • Mην υπερφορτώνετε το ψυγείο σας και μην αφήνετε μέσα προϊόντα ασυσκεύαστα ή με ανοιχτή τη συσκευασία τους - ειδικά έτοιμα για κατανάλωση ή μαγειρεμένα - που μπορεί να επηρεάσουν ή να επηρεαστούν από την οσμή άλλων προϊόντων.



  • Tα ξηρά προϊόντα φυτικής προέλευσης, τα δημητριακά, τα όσπρια, το ρύζι, το αλεύρι, τα ζυμαρικά, οι κονσέρβες και οι ξηροί καρποί πρέπει να φυλάσσονται σε καθαρό, δροσερό και ξηρό περιβάλλον.



  • Tα όσπρια, το ρύζι, οι ξηροί καρποί και τα δημητριακά γενικά καλό είναι να φυλάσσονται σε γυάλινα ή πλαστικά δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς.











Το είδαμε: εδώ

Share
Loading