Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ο εφευρέτης του SSH προειδοποιεί για την ασφάλεια των συστημάτων

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF



Ο Tatu Ylonen, ο άνθρωπος που έδωσε στον κόσμο το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης για ασφαλή επικοινωνία SSH, σε δήλωση του κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου για το θέμα της ασφάλειας του ιδιωτικού απορρήτου.


Ο Ylonen εφηύρε το ανοιχτό πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSH στη δεκαετία του 1990. Την περίοδο εκείνη <…>


κάτι τέτοιο ήταν αρκετά αμφιλεγόμενο , επειδή ερχόταν σε αντίθεση με τις προθέσεις των ΗΠΑ να επιβάλλουν στους προμηθευτές αντίστοιχων προϊόντων και λύσεων προδιαγραφές ώστε να ήταν εύκολο να αποκρυπτογραφήσουν οποιοδήποτε είδος επικοινωνίας χρησιμοποιούσε κρυπτογράφηση.


Σε συνέντευξη του που έδωσε, ο Ylonen είπε ότι τα πράγματα χειροτερεύουν και το ιδιωτικό απόρρητο των καταναλωτών εξαφανίζεται εντελώς. Επίσης είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι αυτό καθεαυτό το πρωτόκολλο SSL αλλά η βασική υποδομή του. Υπήρξαν το τελευταίο διάστημα πολλές περιπτώσεις υποκλοπών από τις αρχές έκδοσης πιστοποιητικών. Ακόμα τόνισε ότι η χρήση του SSL δεν είναι τόσο χρήσιμη στις μέρες μας για την διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών, διότι είναι πολύ εύκολη διαδικασία για κάποιον η αποκρυπτογράφησή του δημιουργώντας πλαστά πιστοποιητικά από έμπιστες αρχές πιστοποίησης.




Το είδαμε: εδώ

Share
Loading