Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Περιποιήσου σωστά το μαγιό σου

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF







Πόσα καλοκαίρια μπορεί να ζήσει το αγαπημένο σου μαγιό, πριν… σε εγκαταλείψει;



Σαφώς εξαρτάται από την ποιότητα του υφάσματός του, από τη χρήση που του κάνεις, αν βουτάς σε θάλασσα ή σε πισίνα. Όμως υπάρχουν και κάποια μικρά μυστικά για την καλή συντήρησή του, ώστε τα χρώματά του να μην χάσουν τη ζωντάνια τους και το ύφασμά του να συνεχίσει να γλιστράει στην αφή, χωρίς να ξεχειλώσει.



Πώς να το πλένεις:



Το ξέπλυμα με σκέτο νερό δεν είναι αρκετό. Το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας, τα φυσικά έλαια του δέρματός σου και τα αντηλιακά χρειάζονται κάτι περισσότερο από νερό για να απομακρυνθούν από το ύφασμα. Να πλένεις το μαγιό σου στο χέρι με ένα ήπιο υγρό απορρυπαντικό, να το ξεπλένεις πολύ καλά και να το στίβεις ελάχιστα.



Πώς να το στεγνώνεις:



Για να διατηρεί τη φόρμα του και να μην ξεχειλώσει, θα πρέπει να το αφήνεις τουλάχιστον 24 ώρες να στεγνώσει (κατά προτίμηση επάνω σε ένα επίπεδο μέρος). Όχι όμως εκτεθειμένο στον ήλιο ή κοντά σε κάποια πηγή θερμότητας, γιατί το ύφασμα θα ξεραθεί και θα σκληρύνει. Να το στεγνώνεις πάντα σε εσωτερικό χώρο.



Στην ηλιοθεραπεία στεγνό



Αν θέλεις να κάνεις ηλιοθεραπεία, προτίμησε να την κάνεις καλύτερα με στεγνό μαγιό παρά με βρεγμένο από το νερό της θάλασσας ή της πισίνας. Το βρεγμένο μαγιό στον ήλιο φθείρεται περισσότερο.



Πρόσεχε πού κάθεσαι



Μια τραχιά επιφάνεια, όπως ένας βράχος ενδέχεται να φθείρει τις ίνες του υφάσματος με την τριβή. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν βρίσκεσαι στην άκρη της πισίνας ή στην ξαπλώστρα, είναι σκόπιμο να κάθεσαι επάνω σε μια μαλακή πετσέτα.



Μην το τυλίγεις βρεγμένο



Μήπως συνηθίζεις, αμέσως μόλις βγάζεις το μαγιό σου, να το τυλίγεις με την πετσέτα της παραλίας; Καλή κίνηση, αν σκοπεύεις να το… μαρινάρεις πριν το μαγειρέψεις. Αλλιώς, καλύτερα να το ξεπλένεις αμέσως με γλυκό νερό και να το ακουμπάς σε ένα σκιερό μέρος, μέχρι να έρθει η ώρα να το βάλεις στην τσάντα σου για να φύγεις.



Πηγή








Το είδαμε: εδώ

Share
Loading