Καλή επιτυχία...
Τα καλαμαράκια,για να πετύχουν στο τηγάνισμα, δηλαδή να έχουν χρυσόξανθο χρώμα και να είναι μαλακά, θέλουν τον τρόπο τους.
Πώς θα τα ετοιμάσεις
Τα καθαρίζεις και τα αφήνεις να στραγγίσουν καλά. Κατόπιν τα αλευρώνεις και τα ρίχνεις να τηγανιστούν σε μπόλικο, καυτό λάδι. Αυτό είναι και το μυστικό: Πρέπει να ψηθούν σε δυνατή φωτιά και σε λάδι που να τα σκεπάζει. Το αργό ψήσιμο σε λίγο λάδι τα σκληραίνει.
Προσοχή , όταν τηγανίζεις σε καυτό λάδι, ώστε να μην συμβεί κάποιο ατύχημα. Καλύτερα να χρησιμοποιείς βαθύ τηγάνι (το οποίο δε θα γεμίζεις μέχρι επάνω), απ΄ όπου είναι δυσκολότερο να χυθεί το καυτό λάδι ή να πιτσιλιστείς και να καείς.
Επιπλέον να μη ρίχνεις το φαγητό από μακριά (έτσι υπάρχουν πιο πολλές πιθανότητες να πεταχτεί το λάδι επάνω σου) αλλά από κοντά, μαλακά και προσεκτικά. Και να μη φεύγεις λεπτό από την κουζίνα ώσπου να τελειώσεις το τηγάνισμα.
Το είδαμε: εδώ