Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ψωμοτύρι... σουφλέ

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF







Σουφλέ καλοκαιριάτικα; Κι όμως... με μια ντομάτα σαλάτα στο πλάι



Υλικά



Μερίδες 4-6


  • 1 πακέτο ψωμί του τόστ της αρεσκείας μας (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λεπτές φέτες από λευκό χωριάτικο ψωμί χωρίς την κόρα)

  • 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα

  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα

  • 800 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας, τριμμένα

  • λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

  • βούτυρο για το άλειμμα


Διαδικασία



Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μοιράζουμε τα τυριά σε δύο ίσα μέρη.

Αλείφουμε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος με λίγο βούτυρο.

Στρώνουμε τις φέτες ψωμιού και αλείφουμε ξανά με βούτυρο.

Στρώνουμε τη μισή ποσότητα τυριών.

Καλύπτουμε με φέτες του τοστ, τις οποίες βουτυρώνουμε ελαφρώς.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το μοσχοκάρυδο και πιπέρι και περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό.

Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και να χρυσίσει το τυρί στην επιφάνεια.

Το σουφλέ βγαίνει ελαφρώς ζουμερό.



Συνοδεύουμε με :



Επειδή το φαγητό είναι επιβαρυμένο με τα λιπαρά του τυριού, αρκεί μια απλή ντοματοσαλάτα με βασιλικό ή δυόσμο στο πλάι.



Πηγή










Το είδαμε: εδώ

Share
Loading