Σάββατο 21 Απριλίου 2012

5 μύθοι που πρέπει να πάψει να πιστεύει για σένα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

mithoi,-gynaikes-orig[1]

Καταρρίπτουμε κάθε κλισέ που πιστεύουν οι άντρες για τις γυναίκες! Ή μήπως διαφωνείς;

“Δεν είμαι έτοιμος για σοβαρή σχέση” ακούς και μετά τέλος. Γιατί, είμαι έτοιμη εγώ; Οι άντρες έχουν στο μυαλό τους συγκεκριμένα στερεότυπα και αρκετούς μύθους για τις γυναίκες, βάση των οποίων πορεύονται και αποφασίζουν.

Οι πιο συνηθισμένοι είναι:

1. Όλες οι γυναίκες θέλουν να παντρευτούν
Δεν θέλουν, όπως δεν θέλουν όλες να κάνουν παιδιά. Για αρκετές γυναίκες ο γάμος και οι οικογένεια δεν αποτελεί τον υπέρτατο στόχο. Και να σκέφτονται όμως το ενδεχόμενο της οικογένειας, δεν σημαίνει ότι είναι πάντα η κατάλληλη χρονική στιγμή. Μια μονογαμική σχέση δεν σημαίνει απαραίτητα δέσμευση για όλη την υπόλοιπη ζωή μας.

2. Οι γυναίκες θέλουν να βλέπουν τον σύντροφό τους καθημερινά
Έχουν και οι γυναίκες ζωή όπως και περιορισμένο χρόνο. Δουλειά, φίλες, σχέσεις, beaute πρέπει να χωρέσουν σε ένα πρόγραμμα. Η καθημερινότητα φθείρει τη σχέση, οπότε μια ή και δύο ημέρες παραπάνω αυξάνει την επιθυμία για να βρεθείτε μαζί.

3. Οι γυναίκες είναι νευρωτικές
Με κάθε αυθόρμητη συμπεριφορά, οι γυναίκες γίνονται νευρωτικές στα μάτια των αντρών. Είμαστε όλοι άνθρωποι με ευαισθησίες και προβλήματα οπότε καλό είναι να αποφεύγονται οι καθολικοί χαρακτηρισμοί.

4. Λένε τα πάντα στις φίλες τους
Οι γυναίκες είναι από τη φύση τους ομιλητικές αλλά και καλές ακροάτριες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και όρια στο τι λένε για τους άντρες. Αν σέβονται κι εκτιμούν κάποιον δεν πρόκειται να εκμυστηρευτούν προσωπικές τους ιστορίες σε καμία γυναικοπαρέα.

5. Απαιτούν από τους άντρες να ξοδεύουν λεφτά για τις ίδιες
Αν εξαιρέσουμε το πρώτο ραντεβού, άντε και τα γενέθλια, οι ανεξάρτητες γυναίκες που σέβονται τον εαυτό τους, δεν περιμένουν τα λεφτά και τις πιστωτικές κάρτες ενός άντρα για να περνάνε ωραία μαζί του. Αντίθετα χαίρονται όταν έχουν τον σεβασμό και την εκτίμηση τους. Οι εκπλήξεις και οι ευγενικές χειρονομίες είναι πάντα καλοδεχούμενες.

Share
Loading