Κυριακή 1 Απριλίου 2012

5 ψέματα που έμειναν στην ιστορία

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

1. Την 1η Απριλίου 1995
και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού είχε βρεθεί όχι μόνο ο τάφος τους Σωκράτη κοντά στην Ακρόπολη, αλλά και υπολείμματα από το κώνειο.
Φυσικά, η διάψευση ήρθε μερικές ώρες αργότερα.

2. Πριν από δώδεκα χρόνια,....
αρκετοί, άνθρωποι πίστευαν ότι ο πλανήτης μας θα καταστρεφόταν μόλις περνούσαμε την...πόρτα της νέας χιλιετίας. Παρότι δεν είναι γνωστό πώς ξεκίνησε αυτή η ...φήμη, εκείνη την εποχή δημιουργήθηκε πανικός, ενώ σήμερα ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι είναι μια από τις πιο πετυχημένες φάρσες όλων των εποχών.

3. Το 1994,
ο Αμερικανός δημοσιογράφος, Τζον Βόρακ, έγραψε σε γνωστό περιοδικό ότι η κυβέρνηση επεξεργαζόταν σχέδιο νόμου που θα απαγόρευε στους χρήστες να...σερφάρουν μεθυσμένοι! Μάλιστα, ο δημοσιογράφος είχε ισχυριστεί ότι ο νόμος προέβλεπε "τσουχτερά" πρόστιμα για όσους τον παραβίαζαν!
Το 2005 η αμερικανική κοινή γνώμη είχε...σοκαριστεί ύστερα από ένα e-mail που κυκλοφόρησε, το οποίο έλεγε ότι το Κογκρέσο ήταν έτοιμο να δώσει τέλος στη διαδικτυακή εποχή και να κατεβάσει τους διακόπτες του παγκόσμιου ιστού!.

4. Τον Αύγουστο του 2009,
πλήθος πολιτών από όλο τον κόσμο, κοίταξε τον ουρανό 30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 27ης του μηνός, για να δει τον πλανήτη Άρη. Σύμφωνα με ένα e-mail που είχε κυκλοφορήσει τον προηγούμενο μήνα, ο Κόκκινος Πλανήτης θα ήταν τόσο λαμπερός εκείνο το βράδυ που θα έμοιαζε με δεύτερο δορυφόρο της Γης. Και φυσικά, θα ήταν ορατός δια γυμνού οφθαλμού...

5. Την 1η Απριλίου 1998,
γνωστή αλυσίδα φαστ φουντ στις ΗΠΑ παρουσίασε, σε μονοσέλιδη καταχώριση στην εφημερίδα "USA Today" το πρώτο χάμπουργκερ για ...αριστερόχειρες! Όπως ανέφερε, τα υλικά που χρησιμοποιούνταν ήταν ακριβώς τα ίδια, απλώς τα είχαν περιστρέψει κατά 180 μοίρες...Χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν να επισκεφτούν τα πλησιέστερα καταστήματα για να δοκιμάσουν το νέο χάμπουργκερ, ενώ πολλοί ισχυρίστηκαν ότι ήταν πιο...νόστιμο. Μερικές ώρες αργότερα, η αλυσίδα έστειλε δελτίο τύπου και παραδέχτηκε ότι επρόκειτο για μια πρωταπριλιάτικη φάρσα.

i-diadromi

Share
Loading