Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

50 χρόνια Αστερίξ

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF


O θαρραλέος και πανέξυπνος Αστερίξ, ο αχώριστος φίλος του Οβελίξ, με τη μαγική δύναμη, ήρωες στο μικρό γαλατικό χωριό, που αντιστέκεται στις λεγεώνες του Ιούλιου Καίσαρα, κλείνουν το μάτι σε μικρούς και μεγάλους στη Θεσπρωτία.
Πρόκειται για την περιοδική έκθεση με θέμα, «50 χρόνια Αστερίξ», που δημιουργήθηκε το 2009, μαζί με την έκδοση του τελευταίου επετειακού τεύχους της δημοφιλούς σειράς του κόμικς και φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσπρωτίας.
Τη διοργάνωση έχει η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, τη «Μαμούθ Κόμιξ» και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, του Ιδρύματος "Ακτια Νικόπολις", του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχαιολογικών Χώρων Ν. Θεσπρωτίας και της Cosmote .
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της έκθεσης.
Καθημερινά γίνονται ξεναγήσεις στα σχολεία του Νομού και οι μικροί μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από ένα παραμύθι, ιστορικά γεγονότα. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια στο σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο της έκθεσης.

Πηγή

Share
Loading