Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΟ: Απάντηση στη γαύρικη προπαγάνδα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Το κόκκινο παρακράτος μεθοδεύει την επιστροφή του Καλόπουλου. Και κατευθείαν από το περιβάλλον των Πειραιωτών έρχονται να μας πείσουν, όχι μόνο ότι ο γνωστός σε όλους διαιτητής δεν αποτελεί μέρος του ''ερυθρόλευκου'' συστήματος αλλά μέσω του αρχιμάστορα της προπαγάνδας Κώστα Νικολακόπουλου μάλιστα, προσπαθούν να περάσουν στο ευρύ κοινό, τον ισχυρισμό ότι ο Καλόπουλος διατηρεί ευνοϊκή στάση απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο κύριος Νικολακόπουλος μας λέει ότι κατά το περισυνό ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, όπου συντελέστηκε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εις βάρος του Ελληνικού αθλητισμού, ο Καλόπουλος δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη για την αλλοίωση του αποτελέσματος. Κάτι που ασφαλώς είναι πέρα για πέρα ψευδές και υποτιμά την νοημοσύνη του φίλαθλου κοινού της χώρας. Κατα την φάση στην οποία ο Τοροσίδης κάνει το χέρι μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής βρίσκεται δίπλα στο σημείο της παραβάσεως και είναι παντελώς αδύνατο να μην έχει πέσει στην αντίληψή του το συμβάν, ώστε να δείξει την ''άσπρη βούλα''. Επίσης,καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα ανέχεται προκλητικά το σκληρό παιχνίδι των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Ακόμα και στο υποτιθέμενο οφσάιντ του Κατσουράνη, τον οποίο καλύπτουν πέντε παίκτες, μπορεί να υποδεικνύεται η παράβαση από τον επόπτη Τρύφωνα, εφόσον όμως ο διαιτητής αντιληφθεί ότι η απόφαση του βοηθού του είναι λανθασμένη είναι στην ευχέριά του να πάρει πάνω του τη φάση. Και θεωρώ παράλογο να μην συνειδητοποίησε ο ρέφερι ότι ο αθλητής του Παναθηναϊκού σκόραρε από κανονική θέση.

Συνεχίζουμε με τα παιχνίδια που θεωρεί ο γνωστός δημοσιογράφος ότι υπήρχε εύνοια του Παναθηναϊκού μέσω της αποβολλής αντίπαλων ποδοσφαιριστών. Στην αναμέτρηση ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-3 ο Ρουμπάκης ορθώς δέχεται την κόκκινη κάρτα, καθώς ανατρέπει τον Σαλπιγγίδη λίγο έξω από την περιοχή, με τον τελευταίο να βρίσκεται μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα. Στο δε Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 0-1 ο Κανωτίδης δέχεται δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Νίνη από πίσω, το οποίο κανονικά θα έπρεπε να επιφέρει απευθείας την κόκκινη κάρτα. Καθαρότατη είναι και η αποβολλά του Δέλλα στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1, όπου ο Έλληνας αμυντικός χτυπάει εκτός φάσης τον Εντόι.

Για το πέναλτι τώρα που αναφέρει ως ανύπαρκτο στο Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 0-2, ο Κοντοέ τοποθετεί το πόδι του εμποδίζοντας τον Νίνη να περάσει προς τα μέσα, άρα η υπόδειξη είναι σωστή. Μάλλον κάποιοι εχουν συνηθίσει να υποδεικνύεται η ''εσχάτη των ποινών'' κατά την περίπτωση που ο ποδοσφαιριστής τους ασκεί το άθλημα της κατάδυσης εντός της μεγάλης περιοχής.

Μεταφερόμαστε στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-2, την αγωνιστική περίοδο 2005-2006. Η ισοφάριση του Πειραιώτικου σωματείου προέρχεται από καθαρότατο χέρι του Κωνσταντίνου, το οποίο εκμεταλεύεται ο Ριβάλντο για να σκοράρει. Το γεγονός αυτό ασφαλώς παραλείπεται κατά την αναδρομή του προφέσορα της δημοσιογραφίας στην εν λόγω αναμέτρηση. Όπως και τα ανύπαρκτα φάουλ εις βάρος του Παναθηναϊκού στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η νίκη των ''ερυθρολεύκων''.

Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον έχει το παιχνίδι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1, τον Ιανουάριο του 2008. Για το αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή στο γύρισμα του Σαλπιγγίδη είναι ασφαλώς ευθύνη του επόπτη. Το επιθετικό φάουλ πάνω στον Μάλαρτζ όμως, από το οποίο προήλθε η ισοφάριση του Ολυμπιακού δεν καταλογίζεται, με υπεύθυνο τον άρχοντα της αναμέτρησης κύριο Καλόπουλο. Με το σκορ στο 1-1 δεν δίνεται το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού πάνω στον Σαριέγκι και ακολούθως παρέχεται ορθώς στο χέρι του Άντζα η δυνατότητα να στηθεί η μπάλα στα 11 βήματα. Πιθανόν μεν ο σέντερ μπακ των Πειραιωτών να μην υπέπεσε επείτηδες στην παράβαση, το χέρι του όμως ανακόπτει την πορεία της μπάλας προς την μικρή περιοχή και ενδεχομένως την επίτευξη ενός τέρματος.

Τέλος μόνο γέλιο προκαλεί η αναφορά του Νικολακοπουλο σε παιχνίδια όπου ο Παναθηναϊκός κέρδισε χωρίς να υπάρχει η παραμικρή εύνοια απο την πλευρά της διατησίας. Πρόκειται για τον ορισμό της αοριστολογίας χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα αλλά μονάχα με ανυπόστατα υπονοούμενα, δείγμα του τρόπου χειρισμού των καταστάσεων και της αντίληψης για τον αθλητισμό από το εν λόγω άτομο.

PAPAFILIPPAS

Share
Loading