Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Παίξτε Κιθάρα στο Google

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Τον τελευταίο καιρό τα Doodle της Google γίνονται όλο και καλύτερα χρησιμοποιώντας συνδυασμούς νέων τεχνολογιών για να προσφέρουν διαδραστικές ικανότητες στα κάποτε στάσιμα λογότυπα!

Έτσι μετά το video με το Σαρλώ και το υπέροχο χορευτικό λογότυπο έρχεται ένα ακόμα πιο διαδραστικό doodle: μία ηλεκτρική κιθάρα με την οποία μπορείτε να παίξετε κανονικά μουσική είτε με το mouse σας είτε με το πληκτρολόγιο σας!

Το σημερινό λογότυπο αφιερώνεται στον Les Paul, τον Αμερικάνο jazz και country μουσικό και κιθαρίστα που εκτός των άλλων ήταν και πρωτοπόρος της κατασκευής των solid-body electric guitars. Από αυτόν πήρε και το όνομα της η ιστορική κιθάρα Gibson Les Paul.

O Les Paul γεννήθηκε σαν σήμερα 9 Ιουνίου πριν από 96 χρόνια και πέθανε πλήρης ημερών το 2009. Τα σημερινά “γενέθλια του” είναι ο λόγος που αποφάσισε να τον τιμήσει η Google.

Όσο αφορά το τεχνικό κομμάτι, το doodle έγινε χάρη σε ένα συνδυασμό JavaScript, HTML5 Canvas, CSS, Flash (για τον ήχο)  και εργαλεία όπως το Google Font API, το goo.gl και το App Engine όπως αναφέρει η Google σε σχετικό άρθρο.

Περιμένουμε για τις επόμενες εμπνεύσεις των σχεδιαστών της Google!

 

Newsbytes

Share
Loading