Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ανακυκλώστε σωστά

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

recycle-386

Θέλετε να ανακυκλώνετε, αλλά δεν γνωρίζετε πώς και πού; Μάθετε όλα όσα χρειάζεστε.
Γενικές πληροφορίες για την ανακύκλωση όλων των υλικών καθώς και ειδικές πληροφορίες και στοιχεία για την ανακύκλωση μπορείτε να βρείτε στην πλήρως ενημερωμένη ιστοσελίδα της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης www.ecorec.gr
Υπεύθυνη για την ανακύκλωση κάθε περιοχής είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι οι Οικολογικές Οργανώσεις. Για το λόγο αυτό, αν χρειάζεστε πληροφορίες σχετικά με την ανακύκλωση ή αν θέλετε να ζητήσετε να τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης, πρέπει να επικοινωνείτε με το Δήμο που ανήκετε. Για άλλες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στη Γραμμή του Δημότη (1595 για το Δήμο Αθήνας, ώρες λειτουργίας 7 π.μ - 11 μ.μ.).
Στους μπλε κάδους ανακύκλωσης πετάτε:
χάρτινες συσκευασίες και χαρτοκιβώτια.
αλουμινένια κουτάκια.
γυάλινες συσκευασίες.
πλαστικές συσκευασίες.
λευκοσιδηρές συσκευασίες.
έντυπο χαρτί.
Mπαταρίες
Το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης για τις μπαταρίες που έχει οργανώσει η εταιρεία ΑΦΗΣ Α.Ε. (εγκεκριμένος φορέας από το ΥΠΕΧΩΔΕ) έχει τοποθετήσει κάδους για τη συλλογή μπαταριών σε πάνω από 17.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα, δήμους, κοινότητες, δημόσιους φορείς, στρατιωτικές μονάδες, σχολεία, επιχειρήσεις, σε όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, σε όλα τα καταστήματα τηλεπικοινωνιών καθώς και εμπορικά καταστήματα με ηλεκτρικά / ηλεκτρονικά είδη, φωτογραφικά είδη, μπαταρίες κ.λπ.
Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών
Σε διάφορα σημεία σε όλη την Ελλάδα. Μπορείτε να τηλεφωνήσετε στην εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. στο τηλ.: 210 5319780
(Λ. Συγγρού 196 & Χαροκόπου, Καλλιθέα) ή να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.electrocycle.gr

Ανακύκλωση φαρμάκων
Μην πετάτε ποτέ ληγμένα φάρμακα. Τα φάρμακα ανακυκλώνονται σε κάποια φαρμακεία, ενώ αυτά που δεν ανακυκλώνουν μπορούν να σας δώσουν σχετικές πληροφορίες.
Της Ανθής Αγγελοπούλου
Με τη συνεργασία της Πωλίνας Γκιόκα, υπεύθυνης προγραμμάτων ενημέρωσης της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης

myworld

Share
Loading