Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Σβήστε την λάμπα μέσω του Wi-Fi σας

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

lightbulbs_wifi_remote

Μια λάμπα που θα συνδεόταν στο Wi-Fi μπορεί να ακουγόταν τρελό πριν λίγα χρόνια. Αλλά σύντομα θα είναι πραγματικότητα που υπόσχεται να μετατρέψει το σπίτι σας ένα χαμηλής κατανάλωσης, οικολογικό έξυπνο σπίτι. Η NXP, ολλανδική εταιρία παραγωγής  ημιαγωγών εφηύρε την τεχνολογία Greenchip. Έτσι λάμπες που συνδέονται στον υπολογιστή  σας μέσω Wi-Fi θα είναι έτοιμες προς πώληση από τις αρχές του 2012.

Σίγουρα δεν πρόκειται για κοινές λάμπες πυρακτώσεως. Μιλάμε για λάμπες φθορισμού που είναι κατά πολύ οικονομικότερες και προσθέτοντας λίγη σιλικόνη και ένα μικρό κύκλωμα είναι δυνατόν να ενεργοποιήσετε τα φώτα σας από έναν υπολογιστή συνδεδεμένο στο ασύρματο δίκτυο του σπιτιού σας. Εννοείται πως ο χειρισμός θα μπορεί να γίνει και με τηλεχειριστήριο και γιατί όχι και από το smartphone σας.

Καταπληκτικό, δεν είναι; Θα είναι επίσης σε θέση να ελέγχει τη διάθεση φωτισμού «κράτη» με ένα τηλεχειριστήριο, είτε μέσω iPad σας, σαν να ήταν ένας σχεδιαστής φωτισμού θέατρο? Θα είστε σε θέση να γρήγορα και εύκολα να ενσωματώσουν κυκλοφορία αισθητήρια αυτοματοποιημένη φωτισμού, που θα μπορούσε ακόμα και ενεργοποιήσετε την αμυδρά στην περίπτωση που διαπιστώσει είστε σκοντάψει στην τουαλέτα τα μεσάνυχτα? και θα μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές για να ακονίσετε και να γυαλίσετε ενέργειας φωτισμού του σπιτιού σας ανάγκες, έτσι ώστε να καταλήξουμε σε ένα μικρότερο νομοσχέδιο δύναμη.

Το Greenchip χρησιμοποιεί σήμα Wi-Fi 2,4 GHz και χρησιμοποιεί το νέο πρωτόκολλο IPv6, έτσι δεν υπάρχει καμία ανησυχία ότι οι λαμπτήρες σας θα εξαντλήσουν όλες τις διαθέσιμες διευθύνσεις του παγκόσμιου Internet. Πλέον, το σύστημα JenNetIP είναι ανοικτού πηγαίου κώδικα – με την ελπίδα ότι άλλοι κατασκευαστές θα αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια. Στην πραγματικότητα, η Google είναι ήδη αυτό τον τρόπο, με το σπίτι του πρόσφατα Android αυτοματοποίηση του συστήματος αποκάλυψε, κάτι που Lindop σημειώματα επικυρώνει την αγορά. Και μετά, όταν το κάνετε αυτό, θα πρέπει πιθανώς να μπουν στον πειρασμό να συνδέσετε το ψυγείο σας, θερμάστρα ζεστού νερού σας, και ούτω καθεξής … μέχρι να έχετε ένα έξυπνο σπίτι με τα χέρια σας.

Share
Loading