Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Εκδήλωση μνήμης την Πέμπτη για την επέτειο της τραγωδίας στη Marfin

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Marfin αλλά και αποκήρυξης της «πολιτικής βίας, που είναι πάντοτε φασιστική», διοργανώνουν την Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011, στο βιβλιοπωλείο Ιανός, στην επέτειο συμπλήρωσης ενός χρόνου από την τραγωδία, μέλη της «πρωτοβουλίας αναρχικής αλληλεγγύης» στα θύματα της τραγωδίας.

Στο κείμενο-κάλεσμά τους μάλιστα, αποκηρύσσουν τη βία, τονίζοντας ότι «είναι αυτονόητο ότι δεν είμαστε ‘σύντροφοι’, ούτε στο ίδιο ‘κίνημα’ με τα σάπια ιδανικά των φετιχιστών της βίας, με εκείνους που δολοφόνησαν στις 5 Μάη τρεις εργαζόμενους, με εκείνους που δολοφόνησαν τον Αφγανό Χαμί Νατζάφι και τύφλωσαν τη μικρή του αδερφή Φερστέ Νατζάφι, με εκείνους που εκτέλεσαν τους αστυνομικούς Αμανατίδη, Σάββα και Βασιλάκη, με εκείνους που εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια, αλλά και με όλα εκείνα τα ναζιστικά τάγματα εφόδου που επιτέθηκαν και έκαψαν τα τελευταία χρόνια, περιοδικά και βιβλιοπωλεία, όπως το ‘Άρδην’ στην οδό Θεμιστοκλέους, τις εκδόσεις ‘Γεωργιάδη’ στην οδό Σόλωνος, τον ‘Ιανό’ στη Σταδίου, το ‘Ρεσάλτο’ στη Σόλωνος και αρκετά ακόμα».

Αφορμή για την εκδήλωση είναι και η έκδοση ενός βιβλίου με τίτλο Η Πολιτική βία είναι πάντοτε φασιστική, που περιλαμβάνει 23 κείμενα 22 συγγραφέων για το θέμα.

Οι 22 συγγραφείς του βιβλίου είναι οι: Περικλής Κοροβέσης, Τέος Ρόμβος, Αλέκος Γεωργόπουλος, Παναγιώτης Δημητράς, Ναυσικά Παπανικολάτου, Μιχάλης Μαραγκάκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Κάιν), Κυριάκος Αθανασιάδης, Θανάσης Μακρής, Γιάννης Εξαδάκτυλος, Θανάσης Τριαρίδης, Ελεάννα Ιωαννίδου, Ελένη Καρασαββίδου-Κάππα, Μεχμέτ Ταρχάν, Θοδωρής Ηλιόπουλος, Γιώργος Μοναστηριώτης, Θανάσης Πολλάτος, Γιάννης Ευαγγέλου, Παναγιώτης Σιαβελής, Αγγελος Νικολόπουλος, Κώστας Μπακόπουλος, Γιάννης Κορομηλάς.

Την Τετάρτη, συγκέντρωση έξω από το υποκατάστημα της Marfin πραγματοποίησε η Δημοκρατική Συμμαχία. Η πρόεδρος του κόμματος κυρία Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, για «να τιμήσουμε τα τρία αυτά νεκρά παιδιά και να δηλώσουμε ότι δεν ξεχνάμε».

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η απάντηση στα προβλήματα της εποχής δεν μπορεί να είναι η βία και η ανομία κάποιων αναρχοαυτόνομων φασιστοειδών. Η απάντηση είναι η συσπείρωση γύρω από μια δημοκρατική κοινωνία», επεσήμανε η κυρία Μπακογιάννη.

Share
Loading