Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Το ηφαίστειο απειλεί τον μεγάλο τελικό

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Και τον τελικό του Champions League το ερχόμενο Σάββατο (28/5) στου Γουέμπλει ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπαρτσελόνα απειλεί η τέφρα του ηφαιστείου της Ισλανδίας.

Ο συναγερμός που έχει χτυπήσει στις περισσότερες χώρες της δυτικής Ευρώπης εξαιτίας της μετακίνησης της ηφαιστειακής σκόνης που αναδύεται από το ηφαίστειο Γκριμσβετν ακούγεται πλέον έντονα και στα αφτιά των ανθρώπων της UEFA και αφορά στη "μητέρα των μαχών" που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Λονδίνο στο τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την πενθήμερη πρόβλεψη των μετεωρολόγων το πυκνό σύννεφο θα περάσει μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα πάνω από το Ηνωμένο Βασίλειο και αν τα αέρια ρεύματα βοηθήσουν θα απομακρυνθεί σχετικά σύντομα.

Ωστόσο αν η έκρηξη συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό και οι άνεμοι δεν αλλάξουν τότε η τέφρα μπορεί να εξαπλωθεί όχι μόνο στην Αγγλία αλλά και στη Γαλλία και στην Ισπανία. Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα θα είναι πολύ σοβαρά , όχι μόνο για αυτή καθεαυτή την διεξαγωγή του τελικού αλλά και για την μετακίνηση των περίπου τριάντα χιλιάδων φίλων της Μπαρτσελόνα που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στην βρετανική πρωτεύουσα.

Ήδη άνθρωποι της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας παρακολουθούν τις εξελίξεις και προετοιμάζουν εναλλακτικά σενάρια που θα τεθούν σε ισχύ αν η κατάσταση επιδεινωθεί.

contra

Share
Loading