Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Μοναδικές εικονικές ξεναγήσεις

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

image

Ένα από τα θαύματα του Διαδικτύου είναι ότι μπορεί να φέρει τον κόσμο σε εμάς αντί να ψάχνουμε εμείς το χρόνο και τα χρήματα για να τον εξερευνήσουμε με τον παραδοσιακό τρόπο.

Οι ακόλουθες εικονικές ξεναγήσεις προσφέρουν σε όλους μας την ευκαιρία να εξερευνήσουμε πόλεις, διάσημα αξιοθέατα και κτήρια, μουσεία, πανεπιστημιουπόλεις, ακόμα και το διάστημα. Μπορούμε μέσα από αυτές να μάθουμε πως φτιάχνονται διάφορα πράγματα, να εξερευνήσουμε το ανθρώπινο σώμα ή το σώμα μιας φάλαινας, να επισκεφτούμε φημισμένα γήπεδα και πάρκα ψυχαγωγίας.

Πόλεις

Από τις ιστορικές πόλεις, ηλικίας εκατοντάδων χρόνων, μέχρι τις νεότερες, οι ξεναγήσεις αυτές μας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Διάσημα αξιοθέατα και κτήρια

Κάντε την ξενάγηση και επισκεφτείτε το Ταζ Μαχάλ και το Παλάτι των Βερσαλλιών την ίδια μέρα.

Μουσεία

Ρίξτε μία ματιά στα παρακάτω μουσεία και μάθετε για την ιστορία, διαβάστε αρχαία βιβλία ή δείτε ορισμένα από τα πιο αξιόλογα έργα τέχνης.

Πανεπιστημιουπόλεις

Είτε ψάχνετε πανεπιστήμιο να σπουδάσετε, είτε εκτιμάτε απλά την ομορφιά του περιβάλλοντος χώρου των πανεπιστημιουπόλεων, η εικονική αυτή ξενάγηση σας καλύπτει απόλυτα.

  • Χάρβαρντ. Εξερευνήστε τον περιβάλλοντα χώρο του πιο γνωστού ίσως πανεπιστημίου, ενώ έχετε τη δυνατότητα να δείτε πίσω από τις πόρτες, που συνήθως είναι κλειστές για τους επισκέπτες.
  • Πανεπιστήμιο του Ντένβερ. Περιπλανηθείτε στην πανεπιστημιούπολη και ακούστε τους φοιτητές να περιγράφουν τους χιονοπόλεμους που παίζουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα αλλά και την ποιότητα των μαθημάτων.
  • Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι. Αναζητήστε το χάρτη της πανεπιστημιούπολης, ακούστε τους φοιτητές και ρίξτε μία ματιά στα διάφορα τμήματα και τα μαθήματα που προσφέρουν.
  • Πανεπιστήμιο Μιντλ Τεννεσί. Δείτε τι υπάρχει στο κρατικό πανεπιστήμιο του Μιντλ Τεννεσί.
  • Πανεπιστήμιο Μουσικών Σπουδών Μπέρκλι. Μάθετε γιατί φοιτητές από όλο τον κόσμο επιλέγουν να σπουδάσουν στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.
  • Πανεπιστήμιο Σάφολκ. Το πανεπιστήμιο, που έχει σχολές στη Βοστώνη, τη Μαδρίτη και το Ντακάρ, διαθέτει τμήματα καλών τεχνών, επιστημών, επιχειρήσεων και νομικής.
  • Πανεπιστήμιο της Φιλαδέλφειας. Περιπλανηθείτε στη μοναδική αυτή πανεπιστημιούπολη, που παρέχει μία ξεχωριστή προσέγγιση στις ακαδημαϊκές σπουδές, συνδυάζοντας περισσότερα από ένα γνωστικά αντικείμενα.
  • Πανεπιστήμιο Αγ. Βενέδικτου και Αγ. Ιωάννη. Το μοναδικό περιβάλλον του συγκεκριμένου πανεπιστημίου περιλαμβάνει δύο σχολές -μία θηλέων και μία αρρένων- που μοιράζονται την ίδια πανεπιστημιούπολη και την ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας.
  • Πανεπιστήμιο Γουίνθροπ. Η ιστορική σχολή περιλαμβάνει εικονικές ξεναγήσεις στα κτίρια, το συγκρότημα ερευνών, τα διάφορα έργα τέχνης που εκτίθενται δημοσίως, καθώς και στα αξιοθέατα της πανεπιστημιούπολης.
Διάστημα

Οι εικονικές αυτές ξεναγήσεις προσφέρουν μία ματιά στον κόσμο πέρα από την καθημερινή μας ύπαρξη.

  • Περιήγηση στον Άρη. Δείτε πως είναι στον Άρη μέσω της εικονικής ξενάγησης.
  • Σελήνη. Κάντε μία εικονική ξενάγηση στη Σελήνη.
  • Εικονικό ταξίδι στο Σύμπαν. Πατήστε στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και μάθετε περισσότερες πληροφορίες. Να έχετε όμως υπόψη σας ότι δεν είναι και πολύ ανανεωμένο και δείχνει ακόμα τον Πλούτωνα ως πλανήτη.
Πως φτιάχνονται διάφορα αντικείμενα

Μάθετε πως φτιάχνονται τα αυτοκίνητα, οι σοκολάτες, οι κιθάρες, κ.α.

Άνθρωποι και ζώα
  • Καρδιαγγειακές ασθένειες. Συμμετάσχετε στην εικονική έκθεση του Ιατρικού Ινστιτούτου Χάουαρντ Χιουζ, που αφορά στις καρδιαγγειακές παθήσεις.
  • Φάλαινες και δελφίνια. Παρατηρήστε μία φάλαινα σε κανονικό μέγεθος, με την εικονική υποβρύχια περιήγηση.
Γήπεδα

Επισκεφθείτε κάποια από τα γήπεδα μπέιζμπολ, που παίζουν οι μεγαλύτερες ομάδες.

Πάρκα ψυχαγωγίας

Εξερευνήστε τη Ντίσνεϋλαντ στην Αμερική και σε άλλες τοποθεσίες, τη Λέγκολαντ και κάποια άλλα από τα πιο γνωστά πάρκα ψυχαγωγίας.

by SociaLMagazinE

Share
Loading