Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Χιλιάδες «αγανακτισμένοι» στην πλατεία Συντάγματος και Λευκό Πύργο

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Αυτή την ώρα στο Σύνταγμα βρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι και ο αριθμός όσο περνάει η ώρα όλο και  αυξάνεται.  Ίδιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και  οργής βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη στον Λευκό Πύργο, στην Πάτρα και σε πολλές ακόμη πόλεις.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η Ελλάδα σήμερα θα ζήσει στιγμές Μαδρίτης.

Πρόκειται για την αυθόρμητη συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών σε πλατείες της χώρας, στα πρότυπα των Ισπανών «Αγανακτισμένων», που αντιδρούν στην οικονομική κρίση.

Το έναυσμα για τη διαδικτυακή οργάνωση των Ελλήνων έδωσαν οι Ισπανοί και το σύνθημά τους: «Μην φωνάζετε, θα ξυπνήσετε τους Έλληνες».

Χιλιάδες άνθρωποι, με την παρότρυνση της ιστοσελίδας «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» στο Facebook ήδη έχουν κατέβει  κατέβουν σε κεντρικές πλατείες ελληνικών πόλεων, προκειμένου να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση και στο κοινό αίσθημα που θέλει τον Έλληνα έναν απλό παρατηρητή στα γεγονότα.

«Ώρα Ελλάδος Μηδέν», «katevite oloi eirinika stous dromouš!», Δεν πάμε για να φύγουμε!! Πάμε μέχρι να φύγουν!!!! είναι μόνο λίγα από τα μηνύματα που έχουν αναρτήσει οι πολίτες στη σελίδα.

Το ισπανικό κύμα οργής, ως φαίνεται, έφτασε επιτέλους και μέχρι τη χώρα μας και μάλλον ήρθε η ώρα οι Έλληνες να δείξουν και έξω από τα σύνορα την «ήρεμη» δύναμη που κρύβουν μέσα τους.

Οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός, πλακάτ ή σχέδιο, και πως «ο καθένας καλείται να εκφράσει τον εαυτό του»

 

kentrinews

Share
Loading