Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Οι μεγαλύτερες γκάφες στην ιστορία της ροκ και ποπ μουσικής

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Όταν κάνεις κάποια γκάφα αυτό που σίγουρα θελεις να συμβει αμέσως μετά είναι να ανοιξει η γη να σε καταπιεί. Πόσο μάλλον αν είσαι κάποιος σταρ και σε παρακολουθουν χιλιάδες κόσμου...

Έτος 2005 και η Ashlee Simpson εμφανίζεται στην εκπομπή «Saturday Night Live» για να παρουσιάσει το νέο της άλμπουμ, φυσικά τραγούδησε με playback, έλα όμως που το CDplayer μάλλον δεν την συμπαθούσε.. Λάθος συγχρονισμός και... να η αποκάλυψη..Oops!

moontheloon_572_x_853

Ο ντράμμερ των The Who το 1967, στην εμφάνιση τους στην αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή «Smothers Brothers Comedy Hour», είχε τοποθετήσει, κρυφά απ’ τους υπολοίπους, μία δέσμη από δυναμιτάκια κάτω από τα drums του ώστε να τα ανατινάξει στο τέλος. Μόνο που έκανε λάθος υπολογισμούς και η έκρηξη ήταν δυνατότερη απότι περίμενε με αποτέλεσμα να τον πάρει και να τον σηκώσει... κυριολεκτικά!

Την ώρα που τραγουδούσε η Cyndi Lauper, σε μία συναυλία της σε μία περιοχή της Μασαχουσέτης το 2004, ένα πουλί έανε βόλτες πάνω από τη σκηνή... Το πουλί περνούσε, φαίνεται, απαρατήρητο και μάλλον αυτό το ενοχλούσε καθώς αποφάσισε να την κουτουλήσει.....στο στόμα! Η τραγουδίστρια αμέσως μετά είπε: «το εξέλαβα ως καλό σημάδι».

Γυρίσματα των MTV Video Music Awards και πίσω στο 1992. Οι Nirvana παίζουν το «Lithium» και ο Krist Novoselic θέλοντας να κάνει μια φιγούρα παραπάνω, βγάζει το μπάσο που είναι κρεμασμένο γύρω του, το στριφογυρνάει στον αέρα, αλλά μάλλον δεν είχε όση δυναμη χρειαζόταν...έτσι το μπάσο προσγειώθηκε στο κεφάλι του και τον εκσφενδόνισε εκτός σκηνής.

u2_891_x_586

Ένα λεμόνι επιφύλασσε εκπληξη στην στην περιοδεία  «Popmart» των U2, στο Όσλο της Νορβηγίας το 1997. Το τεράστιο λεμόνι ήταν το μέρος από το οποίο θα εμφανίζονταν οι τέσσερις U2 και θα άρχιζε η συναυλία. Εκείνη τη μέρα όμως στο Όσλο ο μηχανισμός μπλόκαρε με αποτέλεσμα να παγιδευτούν για λίγο μέσα.

kanye_383_x_578

Πιο κοντά στο σήμερα και στα MTV Video Music Awards του 2009,. Ο Kanye West  πήρε το λόγο και το μικρόφωνο απ’ τα χέρια της Taylor Swift και άρχισε να λέει κάτι ηλιθιότητες άνευ προηγουμένου. Το αποτέλεσμ, εγινε ρεζίλι ο ίδιος αλλά και οι καημένη η Taylor Swift, που δεν έφταιγε και σε κανέναν...

diddy_792_x_1188

Τοstage diving δεν είναι για όλους...και σίγουρα δεν ήταν για τον «Diddy», ο οποίος το επιχείρησε σε ένα live του στην Ιμπίθα της Ισπανίας, το καλοκαίρι του 2005 αλλά κανείς από το κοινό δεν φιλοτιμήθηκε να δεχτεί το σώμα του και έτσι ο Puff μέτρησε μια μια τις σανίδες του πατώματος.

neilyoungg_1050_x_750

Ο Neil Young το 1976 στα γυρίσματα του «Last Waltz» των Band  βγήκε στη σκηνή μη έχοντας τελειώσει την παρασκηνιακή του δουλειά με την κόκα, με αποτέλεσμα όλοι στην μπροστινή σειρά αντιλήφθηκαν  μια τεράστια λευκή μύξα σε σχήμα μπάλας που κρεμόταν απ’ το αριστερό του ρουθούνι.

fionaapple_660_x_990

Στις 29 Φεβρουαρίου 2000 η Fiona Apple εμφανίστηκε στο Roseland Ballroom της Νέας Υόρκης, αλλά δεν άντεξε τα προβλήματα ήχου που αντιμετώπισε και κάποια στιγμή γύρισε στο κοινό και μυξοκλαίγοντας και φωνάζοντας είπε:  «αυτό που συμβαίνει είναι φρίκη! Ένας εφιάλτης!». Φυσικά, μετά από αυτό εξαφανίστηκε απ’ τη σκηνή απειλώντας τους δημοσιογράφους πως «αν γράψετε κάτι αρνητικό για την σημερινή μου εμφάνιση θα σας βρω και θα σας σκοτώσω».

Με εμφανά τα σημάδια της μέθης, το 1978  η Grace Slick ανέβηκε στη σκηνή του Congress Centrum στο Αμβούργο και αφού χαιρέτησε ναζιστικά το κοινό,ρώτησε «ποιος γ@μημενος κέρδισε τον [Β’ Παγκόσμιο] πόλεμο;». Η εμφάνιση αυτή ολοκληρώθηκε με την Slick να μιμείταο το φασιστικό «περπάτημα της πάπιας».

everly_990_x_760

Είναι 14 Ιουλίου 1973 και οι Everly Brothers παίζουν στο John Wayne Theater του Λος Άντζελες, εκεί ήταν ο "θάνατος των Everly Brothers". Ο Don είκοσι λεπτά, περίπου, μετά την έναρξη της συναυλίας άρχισε να τρεκλίζει και να λέει ασυναρτησίες απ’ το μικρόφωνο. τότε ο αδερφός του φανερά εκνευρισμένος έσπασε την κιθάρα του, εξαφανίστηκε στα παρασκήνια, και δηλώσε:«οι Everly Brothers μόλις πέθαναν». Αυτό το "τέλος" κράτησε μέχρι το 1983 οπότε και τα ξαναβρήκαν.

 

typografikos

Share
Loading