Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Πέντε λάθη που κάνουν οι γυναίκες

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

FDB1BD07-E4AC-4747-83E4-436C8105628323[1]Όσο σχολαστικές και αν έχουν γίνει οι γυναίκες με την περιποίηση του προσώπου τους υπάρχουν κάποια πράγματα που αγνοούν, με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν την επιδερμίδα τους χωρίς λόγο. Παρακάτω παρατίθενται πέντε λάθη που όλες οι γυναίκες θα πρέπει να αποφύγουν για να μπορέσει η επιδερμίδα τους να είναι πάντα όμορφη και λαμπερή.

Λάθος πρώτο.
Βάζετε μέικαπ πριν στεγνώσει η ενυδατική. Η ενέργεια αυτή επιβαρύνει πολύ την επιδερμίδα σας. Η ενυδατική κρέμα, που σας προστατεύει από τα καλλυντικά, και πρέπει να στεγνώσει πλήρως πριν αρχίσετε να μακιγιάρεστε. Αν δεν περιμένετε, το μέικ-απ δεν θα αντέξει όλη την ημέρα και είναι πιθανό να αποκτήσετε κοκκινίλες ή πανάδες. Πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 60 δευτερόλεπτα μέχρι να στεγνώσει. Πολλές γυναίκες, λόγω λιπαρής επιδερμίδας ίσως χρειάζονται περισσότερο από ένα λεπτό.

Λάθος δεύτερο
Βάζετε άρωμα αφότου έχετε ντυθεί . Τα αρώματα έχουν φτιαχτεί έτσι, ώστε να αλληλεπιδρούν με τη θερμοκρασία του σώματος. Αν βάλετε άρωμα ενώ έχετε ήδη ετοιμαστεί, η μυρωδιά ανακατεύεται με το ύφασμα του ρούχου και αλλοιώνεται. Για το λόγο αυτό πριν ετοιμαστείτε, ψεκάστε μία ή δύο φορές τα καίρια σημεία! Γόνατα, καρπούς, την άκρη του λαιμού ή πίσω από τα αυτιά.

Λάθος τρίτο
Βγάζετε τα φρύδια σας πολύ κοντά στον καθρέφτη. Το αποτέλεσμα είναι να βλέπετε μόνο τις τρίχες και όχι το φρύδι συνολικά. Συνεπώς, ή τα ξεριζώνετε εντελώς ή είναι άνισα μεταξύ τους. Για καλύτερα αποτελέσματα αγοράστε έναν μεγάλο καθρέφτη και κρατήστε τον λίγο πιο μακριά από ότι συνήθως. Πλησιάστε όταν θέλετε να διορθώσετε κάποια λεπτομέρεια και μετά απομακρυνθείτε πάλι για να τσεκάρετε το συνολικό αποτέλεσμα.

Λάθος τέταρτο
Παραμελείτε το λαιμό σας. Όταν περιποιείστε το πρόσωπο σας , μην ξεχνάτε την περιοχή του λαιμού σας γιατί συνήθως η περιοχή αυτή είναι και η πιο επιρρεπής σε αλλαγές υφής, χρώματος και ελαστικότητας. Γι αυτό όταν βάζετε αντηλιακή κρέμα στο πρόσωπο, μην παραμελείτε το λαιμό σας καθώς και το στήθος σας.
Λάθος πέμπτο.
Πειράζετε τα σπυράκια σας. Κάθε φορά που εμφανίζεται ένα σημάδι σο πρόσωπό σας, σας πιάνει αμόκ και θέλετε να το πειράξετε. Το καλύπτετε κάθε λίγο και λιγάκι με κονσίλερ ή με φαρμακευτικά προϊόντα. Ωστόσο τα χημικά στοιχεία των φαρμακευτικών προϊόντων μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερη κοκκινίλα ή και αλλεργία. Για το λόγο αυτό, πολύ απλά φρόντισε τα σημάδια με μέτρο! Κάντε ότι λέει η συσκευασία και αφήστε τον οργανισμό σας να το θεραπεύσει αργά.

Share
Loading