Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

80 χρόνια Porsche Engineering

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Μπορεί η Porsche να μετρά 63 χρόνια από τότε που κατασκεύασε το πρώτο της αυτοκίνητο το 1948, το θρυλικό Type 356, όμως οι ρίζες της πηγαίνουν 17 χρόνια πιο πίσω, το 1931 για την ακρίβεια. Τότε ο ιδρυτής της Ferdinand Porsche είχε δημιουργήσει ένα γραφείο σχεδιασμού στη Στουτγάρδη το οποίο προσφέρει υπηρεσίες σε σημαντικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο μέχρι και σήμερα.

Το γραφείο, πλέον έχει γίνει εταιρία, ονομάζεται Porsche Engineering Group GmbH, έχει έδρα στην πόλη Weissach και σκοπός της είναι να διενεργεί εργασίες ανάπτυξης για αυτοκινητοβιομηχανίες, προμηθευτές αλλά και εταιρίες από άλλους τομείς.

Για να γιορτάσει τα 80στα γενέθλια λοιπόν, η Porsche θα διοργανώσει στο μουσείο της μια ειδική έκθεση από της 21 του Ιούνη έως τις 11 του Σεπτέμβρη, που την ονόμασε “Porsche Engineering – 80 Years of Porsche Designs” όπου θα εκτεθούν οι 20 σημαντικότερες και πιο ενδιαφέρουσες δημιουργίες του τμήματος των τελευταίων 80 ετών.

Από τα 20 εκθέματα, τα 10 θα είναι οχήματα συμπεριλαμβανομένης της λιμουζίνας Wanderer Limousine του 1931, του θρυλικού αγωνιστικού Auto Union Grand Prix αλλά και του Audi Sport Quattro S1 το οποίο φορούσε το πρώτο PDK κιβώτιο της Porsche διπλού συμπλέκτη. Επίσης θα βρίσκεται εκεί μια Harley Davidson V-Rod του 1997, ένας V2 κινητήρας της Porsche, αλλά και ένα περονοφόρο (κλαρκ) της Linde του 1984.

Share
Loading