Τρίτη 19 Απριλίου 2011

5 συμβουλές για την Υγεία μας το Πάσχα!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

images5 συμβουλές για την Υγεία μας το Πάσχα! Οι γιορτινές ημέρες του Πάσχα συνοδεύονται από πολλές παραδόσεις που σχετίζονται με τη διατροφή.

Στη συνέχεια, σας παραθέτουμε 5 συμβουλές ώστε να απολαύσετε τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα χωρίς προβλήματα:

1. Η παράδοση προστάζει μαγειρίτσα ως το ενδιάμεσο διατροφικό στάδιο από τη νηστεία στα φαγητά του Πάσχα. Στο βραδινό τραπέζι της Ανάστασης θα ήταν καλό να περιοριστείτε στην κατανάλωση της παραδοσιακής σούπας και να τη συνοδέψετε μόνο με σαλάτα και ψωμί. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να φτιάξετε μια πιο light μαγειρίτσα. Μπορείτε να αφαιρέσετε μερικούς ή όλους τους κρόκους των αυγών και να την εμπλουτίσετε με λαχανικά, εις βάρος της αναλογίας των κρεατικών. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την χορτοφαγική εκδοχή της, με μανιτάρια.

2. Την ημέρα του Πάσχα, ο οργανισμός δεν έχει ανάγκη από τίποτα διαφορετικό, γι' αυτό πρώτα από όλα προσπαθήστε να τηρήσετε όλα τα γεύματα της ημέρας: πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.

3. Εκμεταλλευτείτε τα λαχανικά και τις σαλάτες. Τόσο στο πασχαλινό τραπέζι της Κυριακής όσο και στο βραδινό δείπνο θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, αφού θα μετριάσουν την όρεξή σας και να σας βοηθήσουν να καταναλώσετε μικρότερη ποσότητα τροφής.

4. Προτιμήστε να ψήσετε κατσικάκι στο φούρνο, παρά αρνί. Θυμηθείτε πως και τα δύο είναι νεαρά ζώα, άρα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πουρίνες, που δημιουργούν πρόβλημα σε άτομα με υψηλές τιμές ουρικού οξέος. Ό,τι κι αν επιλέξετε, βάλτε μια λογική μερίδα στο πιάτο σας, αφαιρέστε το ορατό λίπος και μην τσιμπολογάτε όρθιοι πάνω από τη σούβλα, γιατί έτσι κινδυνεύετε να φάτε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα.

5. Ολοκληρώστε το γεύμα σας με φρέσκα φρούτα ή φρουτοσαλάτα με γιαούρτι. Αν έχετε τσιμπολογήσει από το τσουρέκι ή τα πασχαλινά κουλούρια στη διάρκεια της ημέρας, καλύτερα να μην τα προσθέσετε και στο γεύμα σας.

Πηγή: http://healthierworld.gr/...

Share
Loading