Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Στον αναπνευστήρα ο Γιάγκος Μικελλίδης

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Στον αναπνευστήρα ο Γιάγκος Μικελλίδης. Ο γνωστός ψυχίατρος και αρθρογράφος βρίσκεται σε καταστολή λόγω αναπνευστική ανεπάρκειας.

Στο Απολλώνιο Νοσοκομείο Λευκωσίας και σε καταστολή βρίσκεται ο γνωστός ψυχίατρος Γιάγκος Μικελλίδης. Ο γιατρός παρουσίασε πρόβλημα αναπνευστικής ανεπάρκειας την Καθαρά Δευτέρα και αρχικά εισήχθηκε σε ιδιωτική κλινική. Στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε νοσηλευτήριο με Εντατική Μονάδα. Διακομίσθηκε στο Απολλώνειο την Τρίτη, όπου μετά από σειρά εξετάσεων και αξονική τομογραφία, τέθηκε στον αναπνευστήρα όπου η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά και βρίσκεται σε καταστολή.

Η κατάσταση της υγείας του 65χρονου ψυχίατρου, ο οποίος και αντιμετώπιζε χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα, είναι σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου, σύμφωνα με πρόσωπο του περιβάλλοντος του.

Ο Δρ Γιάγκος Μικελλίδης γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1946. Σπούδασε Ιατρική στη Θεσσαλονίκη και ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική στην Αγγλία. Το 1978 επέστρεψε στην Κύπρο και εργάστηκε στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας μέχρι το 1983.

Από τότε μέχρι σήμερα διατηρεί ιατρείο στη Λευκωσία όπου εργάζεται ως ψυχίατρος. Ο Γιάγκος Μικελλίδης, άνθρωπος με ανοικτό πνεύμα και πηγαίο χιούμορ και έφεση στο γράψιμο, έχει εμφανιστεί σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές ενώ έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται μόνιμα με την εφημερίδα «Πολίτης» όπου διατηρεί την κυριακάτικη στήλη «De Profundis». Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης συνεργασίας ήταν η κυκλοφορία τριών βιβλίων του Μικελλίδης, τα, «De Profundis» (2002), «De Profundis 2» και «De Profundis 3» (2005). Έχει επίσης συγγράψει το βιβλίο «Ψυχιατρική για όλους» (1995).
πηγή: ikypros

Share
Loading