Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Google: Κυκλοφόρησε ο Chrome 9

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

katidiaforetikoΗ 9η σε σειρά έκδοση του δημοφιλούς browser της Google πέρασε το στάδιο της beta και πλέον η stable έκδοση είναι διαθέσιμη για κατέβασμα στο ευρύ κοινό.


Ο Chrome 9, έρχεται με πολλά bug fixes και αρκετά σημαντικά νέα χαρακτηριστικά που ήταν διαθέσιμα στην beta έκδοση:
Τεχνολογία WebGL, η οποία φέρνει hardware-accelerated 3D γραφικά μέσα από τον browser χωρίς την εγκατάσταση κάποιου πρόσθετου λογισμικού. Μάλιστα στο επίσημο blog διατίθεται και demo link ώστε ο χρήστης να δοκιμάσει την νέα αυτή δυνατότητα.
Chrome Instant: Πρόκειται για ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο φορτώνει τις ιστοσελίδες τις οποίες επισκέπτεται ο χρήστης συχνά κατά την διάρκεια πληκτρολόγησης τους στο adress bar του browser. Η ενεργοποίηση του νέου χαρακτηριστικού γίνεται μέσω της καρτέλας "Βασικά στοιχεία" στις επιλογές του Chrome.

Το Chrome Web Store το οποίο πλέον είναι διαθέσιμο στις Η.Π.Α. Σαν μέρος αυτού, προστέθηκε link για το Chrome Web Store κατά το άνοιγμα νέας καρτέλας καθώς και δύο δείγματα εφαρμογών οι οποίες αν δεν χρησιμοποιηθούν, φεύγουν μετά από κάποια ώρα.

Τέλος, αναφέρεται πως η ομάδα ανάπτυξης του Google Chrome εργάζεται ώστε να επεκτείνει το Chrome Web Store και στα άλλα μέρη του πλανήτη.


Share
Loading