Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF


Η Ελλάδα φημίζεται για την Αθήνα. Η Αθήνα για τον Παναθηναϊκό।
Το παράδειγμα αυτό ακολούθησαν πολλές άλλες ελληνικές πόλεις ή περιοχές।(παν-σερραϊκός,παν-αιτωλικός,παν-θρακικός κ।α)
Όπως κάθε μεγάλη πόλη ,η πρωτεύουσα έχει επίνειο
Το επίνειο της Αθήνας είναι ο Πειραιάς।Παντα ένιωθαν κόμπλεξ οι Πειραιώτες απέναντι στους Αθηναίους.
Ζηλεύοντας τη δόξα της Αθήνας και του Παναθηναϊκού,αποφάσιασαν να κάνουν το ίδιο αλλά δεν τους βγήκε। Το παμπεραϊκός δεν ακουγόταν ωραίο, αλλα έπρεπε να ενωθεί ο Ο।Ο।Π(ολυμπιακός όμιλος Πειραιώς) με τον Πειραϊκό όμιλο και με τον όμιλο φιλάθλων Πειραιώς με κάποιον τρόπο........
Το σχέδιο γνωστό,η Ελλάδα πάντα ήταν και θα είναι γνωστή για τους ολυμπιακούς αγώνες।Τι πιο ωραίο να καπηλευτεί το όνομα αυτο;Παναθηναϊκός σημαίνει Αθήνα,σημαίνει Παναθηναϊκό στάδιο,σημαίνει Παναθήναια,πολλά αρχαία ονόματα και αναμνήσεις.
Στον Πειραιά δεν είχαν τίποτα απ'όλα αυτά।Έτσι έκλεψαν το ιστορικό όνομα του Βουνού Όλυμπου αλλά και της Πελοποννησιακής Περιοχής,αλλα και της Πελοποννησιακής περιοχής,της Αρχαίας Ολυμίας με αποτέλεσμα ακόαμ και τουρίστες που επισκέπτονται τη συγκεκριμένη τοποθεσία να ψάχνουν και να ρωτάνε για την ομάδα του λιμανιού.
Αργότερα υπήρξε το θέμα με το χρώμα και το σήμα। Για χρώμα πήραν ότι αφήσαμε,το κόκκινο। Για σήμα όμως;Τι θα έβρισκαν για αντάξιο του τριφυλλιού και του πράσινου χρώματος της ελπίδας;Εδώ φανέρωσαν τα γούστα τους। Ενώ υπάρχουν ομάδες όπως η Ξάνθη (με τον Δημόκριτο) ή ο Άγιαξ (όνομα και σήμα προς τιμή του ήρωα Αίαντα) που έχουν σήματα με αντρικές προτομές,το επίνειο προτίμησε έναν έφηβο δαφνοστεφανωμένο।Και καλά το έφηβος και άγνωστος είναι επιλογή γούστου προφανώς,το δαφνόφθλλο στο κεφάλι;Στην Αρχαία Ολυμπία οι νικητές στέφονταν με κότινο και κλαδιά ελιάςκαι όχι με φύλλα δάφνης για τις φακές.Τουλάχιστον έτσι θα γλίτωναν τη ντροπή του 9-0 που έχασαν το 1908-1909 σαν Ο.Φ.Π η Ο.Ο.Π από τον πρόγονο του ΠΑΟ.Μεσολάβησε και το 11-1 του 1910 πάλι με αντίπαλο τον πρόγονο του λιμανιού.
Εν συνέχεια κατάφεραν να αρπάξουν ποδοσφαιριστές από τα γύρω σωματεία, αφού οι περισσότεροι αθλητές προτιμούσαν,την άλλη πειραϊκή ομάδα,τον Εθνικό.Αποτέλεσμα όλων αυτών των εκβιασμών ήταν η διαγραφή τους απο την ΕΠΟ(28/10/1927). Ομως τότε ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ διέπραξαν ένα ιστορικό λάθος και αντί να αφήσουν το σωματείο της ντροπής να βυθιστεί,του συμπαραστάθηκαν και έφυγαν απο την ΕΠΟ,διοργανώνοντας αυτοί τουρνουά και αφήνοντας την ΕΠΟ χωρίς μεγάλες ομάδες.
Το σωματείο του επινείου της Αθήνας κατάφερε με γνωστές μεθόδους να χρίζεται πρωταθλητής στο ποδόσφαιρο κάνοντας πραγματικά ότι ήθελε χωρίς οι αρχές να του επιβάλουν τις ποινές που προβλεπόταν.
Από μηδενισμούς ομάδων ισόβαθμων(Ηρακλής 1947-1948) για να κλέψουν το πρωτάθλημα,απο πλαστογραφημένες υπογραφές(Πηλιούρης 23-6-1947),από τα όργια της 7ετίας κτάφερε την οποία ο σύλλογος του λιμανιού πήρε 3 πρωταθήματα(1967,1973,1974) και 3 κύπελλα(1968,1971,1973),ενώ ο Παναθηναϊκόςν κατέκτησε 5 τίτλους και η ΑΕΚ πήρε μέχρι και ευρωπαϊκό τρόπαιο στο μπάσκετ,κατάφεραν να στρέψουν την κοινή γνώμη σε μια κατασκευασμένη ιστορία για το μύθο του στημένου Γουέμπλει.
Χαρακτηριστικά το εξώφυλλο της εφημερίδας ΦΩΣ,7-4-2007,με την Δέσποινα Παπαδοπούλου να λέει ότι ο Πατακός μου είπε να μην ανησυχώ για τον αγώνα αλλά εγώ του ειπα ότι είναι ο πρέσβης,δίπλα και μας ακούει(πρέσβης της Γιουγκοσλαβίας στην Ελλάδα).Ο δε Πατακός απάντησε,μα αθτός δεν ξέρει γρι ελληνικά.Παρόλα αυτά όταν τελείωσε το ματς ο ίδιος ο πρέσβης της είπε.Μπράβο Δέσποινα το είχατε αγοράσει το ματς.Ο ίδιος ο πρέσβης που πριν δεν μίλαγε γρι ελληνικά.
Η χούντα όμως κατάφερε να δωρίσει μέχρι και στάδιο στο επίνειο της Αθήνας.Πρίν όμως του εδώρισε κάποια μικροποσά για να το χτίσει μόνος του..16/5/1968 ο Πατακός 1000000 δραχμές,άλλα 130000000 από την Γ.Γ.Α και άλλα 30000000 από τον Παπαδόπουλο.Εν τω μεταξύ οι μακέτες ήταν έτοιμες και τα θεμέλια είχαν τις επιγραφές με την ονομασία στάδιο 21ης Απριλίου 1967,με χωρητικότητα 85000 θεατώνκαι τα εγκαίνεια να γίνονται υπογραφές του Πααπδόπουλου(15/6/1969).Όύτε και με αυτά κατάφεραν να το κτίσουν όμως.
Όμως οι καημένοι αξιοπρέπεια και τσίπα μηδεν..Στις 5/7/1950 φιλοξένησαν την αυστριακή Νίκολσον στην λεωφόρο βέβαια(που αλλού),αλλά δεν προέβλεψαν ότι έχουν ακριβώς τα ίδια χρώματα.Έτσι προκειμένου να τελεστεί ο αγώνας,φόρεσαν την στολή της ομάδαςπου τους φιλοξένησε στην έδρα,τα ένδοξα και περήφανα πράσινα με το τριφύλλι(Ηχώ 5/7/1950)
Μια ζωή μέσα στην κλεψιά. Έλευση ξένων αθλητών και βάφτισμα τους σε Έλληνες(Αργυρούδης,Περσίσης,Τριαντάφυλλος,Αρτσιμπάρης),αλλά όταν ο Παναθηναϊκός έφερε το Ρότσα έγινε πανικός και δεν μπόρεσε να πάιξει τη χρονιά 1981-1982,χρονιά που χάσαμε τον τίτλο.
Τ,της παράγκας του Κόκκαλη όλοι τα γνωρίζετε.Έτσι νομίζουν ότι έχουν ομάδα και όταν βγαίνουν στην ευρώπη είναι η χαρά του κάθε πικραμένου(Λίλ,Μακάμπι,Χέρενφεν,Μόλντε,Ανόρθωση.
Αυτά εν ολίγοις χώρις να αναφερθώ σε άλλα θέματα όπως τα δηλητηριασμένα νερά με την ΤΣΣΚΑ στο μπάσκετ 16/3/1995 που ανάγκασαν τους Ρώσους να παίζουν με 3 παίκτες ή τους ελληνοαμερικάνους κούμβητές για τα πρωταθήματα κούμβησης 1980-1989,τις πλαστογραφήσεις σε πολίστα (Λαγουδάρης 24/10/1952)γιατί θα χρειαστούμε να γράψουμε αμέτρητες σελίδες.

Share
Loading