Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Σοκολατένια μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
400γρ. ζαχαρούχο γάλα
400γρ. βούτυρο
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. κακάο
125γρ. κομματάκια λευκής κουβερτούρας
150γρ. σταγόνες κουβερτούρας
τρούφα πολύχρωμη (προαιρετικά)


Διαδικασία συνταγής
Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ στην δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφτατέψει. Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά ενώ ανακατεύουμε με το χέρι. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και κουβερτούρας και ανακατεύουμε με τη βοήθεια σπάτουλας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC και πλάθουμε τα μπισκότα. Φτιάχνουμε μπισκότα με διάμετρο περίπου 5-6 εκατοστά, τα απλώνουμε σε λαδόκολλα. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και πολύχρωμη τρούφα, πασπαλίζουμε τα μπισκότα πριν τα βάλουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 13- 15 λεπτά.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα ξεφορμάρουμε. Διατηρούμε σε δοχείο αεροστεγώς κλεισμένα.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading