Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Έχεις πιάσει τον εαυτό σου τελευταία να ξεχνάει που βάζει τα κλειδιά του αυτοκινήτου ή του σπιτιού σου; Μήπως ξεχνάς γενικά σημαντικά πράγματα χάνεις τη συγκέντρωσή σου στη δουλειά ή δυσκολεύεσαι να θυμηθείς deadlines και meetings στη δουλειά; Σίγουρα θα νομίζεις πως έχεις αρχίσει και χάνεις το μυαλό σου, όμως τα πράγματα ίσως και να μην είναι τόσο σοβαρά όσο φαίνονται με την πρώτη ματιά.
Μπορεί λόγω κούρασης να μη δίνεις τη βάση που χρειάζεται σε σημαντικά πράγματα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως χάνεις το μυαλό σου. Όλα όσα χρειάζεσαι για να βοηθήσεις τον εαυτό σου, είναι καλή διατροφή και ξεκούραση. Και όσον αφορά στη διατροφή υπάρχουν 7 τροφές που μπορείς να φας και να δυναμώσεις τη μνήμη σου έτσι όπως πρέπει.
Ποιες είναι αυτές οι τροφές; Θα μάθεις αν διαβάσεις παρακάτω.
#1. Σολομός
Τα οφέλη των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων για την υγεία είναι ατελείωτα. Όπως γνωρίζουμε ήδη βοηθούν στην υγεία της καρδιάς και μπορούν να βελτιώσουν το δέρμα σου. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι επίσης καλά για τον εγκέφαλο. Σύμφωνα με την Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας, τα ωμέγα-3 μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της μνήμης σε υγιείς νεαρούς ενήλικες. Ο σολομός είναι μια μεγάλη πηγή ωμέγα-3, μαζί με τον τόνο, τις σαρδέλες και τα φύκια.

#2. Σοκολάτα
Η σοκολάτα περιέχει φλαβονόλες, που πολλοί πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν στη λειτουργία του εγκεφάλου. Μια μελέτη του 2011 στο Physiology & Behavior διαπίστωσε ότι οι νέοι ενήλικες είχαν καλύτερη μνήμη και χρόνο αντίδρασης δύο ώρες μετά την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας.

#3. Avocado
Εδώ βρίσκεται ένας άλλος λόγος για να προσθέσεις το αβοκάντο στη διατροφή σου. Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία «βελτιώνουν τη λειτουργία της μνήμης βοηθώντας στη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα (όταν καταναλώνονται με μέτρο».

#4. Καρπούζι
#5. Παντζάρια
#6. Σταφύλια
#7. Κινόα

onmed.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading