Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Κεφτεδάκια τηγανιτά με ντιπ δυόσμου

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
για τα κεφτεδάκια
500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
500γρ. κιμάς χοιρινός
1 αυγό
1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 φέτες μεγάλες ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα) μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
1 κ.γ. ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το τηγάνι
1 κ.σ. κοφτό αλάτι
1 κ.σ. κοφτό πιπέρι
για το ντιπ δυόσμου
250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
½ φλιτζ. δυόσμος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι


Διαδικασία συνταγής
για τα κεφτεδάκια
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί.
Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε στο τηγάνι μας το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μας και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μας ζεστά μαζί με τον ντιπ δυόσμου.
για το ντιπ δυόσμου
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading