Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Μανιταρόπιτα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
1 συσκευασία (περίπου 700γρ.) μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. κρασί λευκό
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
½ φλιτζ.κρέμα γάλακτος ή 4 κ.σ. γάλα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαργαρίνη
3 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι


Διαδικασία συνταγής
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.
Σβήνουμε με κρασί.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
Μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το κεφαλοτύρι.
Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε την διαδικασία για την πίτα.
Βουτυρώνουμε το ταψί.
Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
Βουτυρώνουμε με πινελάκι.
Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε (δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'' και βουτυρώνουμε.
Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200οC μέχρι να ροδίσει το φύλλο.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading